MIT tarayıcı üzerinde yaptığı çalışmalarda önemli bir ilerleme kaydetti. Standart tarayıcılardan %30 oranında daha hızlı olan yeni nesil tarayıcının bazı detayları belli oldu.
Ülkemizde sık sık Milli İstihbarat Teşkilatı ile karıştırılan MIT yani Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, yeni nesil bir tarayıcı üzerinde çalışıyor. Chrome, Firefox, Internet Explorer ve Opera gibi popüler tarayıcılara göre %34 oranında daha hızlı sayfa yükleyebilen bu tarayıcının gelişimi merakla gözleniyor.
Günümüz kullanıcı alışkanlıklarına baktığımızda internet ve dolayısıyla tarayıcılar artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Tarayıcıların olabildiğince performanslı çalışması ve az enerji harcaması da bir diğer önemli konu. Bilgisayarların ve mobil cihazların donanım özellikleri giderek gelişse de internet sayfaları da giderek karmaşıklaşıyor. Dolayısıyla “hızlı tarayıcı” kavramı bilişim teknolojileri alanının bütününe göre son derece yavaş ilerliyor. MIT, bu konuda kafa koruyor.
MIT ve Harvard Üniversitesi araştırmacıları, günümüzdeki tarayıcılardan %30 daha hızlı bir tarayıcı geliştirdiklerini duyurdu. Sayfa yüklemeleri konusunda %30 oranındaki bu artış, gündelik kullanımda hissedilebilecek kadar fazla. Bahsedilen yeni tarayıcının 16 Mart tarihinde düzenlenecek olan bir sempozyumda ilk kez görücüye çıkması ve daha fazla detayının paylaşılması bekleniyor.
Standart internet sitelerinde farklı kaynaklardan çok fazla sayıda dosya çekiliyor. MIT’nin üzerinde durduğu nokta da tam olarak bu. Scout ve Polaris isimli iki yeni araçtan bahsediliyor. Bu yeni araçların, sayfa yüklemeleri sırasında çekilen dosyaları farklı bir prensiple indirdiğinden bahsediliyor. Artış sayfada kullanılan objelere göre farklılık gösterebiliyor ancak en az %30 oranında bir iyileşme söz konusu. Detaylar şimdilik bu kadar.