Miniproca mini bilgisayarı tanıtıldı

Miniproca Mini PC

Miniproca Mini PC, alışılmadık bir tasarıma sahip olan ve 7 inçlik katlanabilir, çok noktalı dokunmatik ekranı bulunan yeni bir mini bilgisayar olarak piyasaya sürüldü.

Miniproca Mini PC, dokunmatik ekran 90 derece katlanabiliyor ve modelin çok yönlülüğünü vurguluyor. Dahili ekranlara sahip mini PC’lerin listesi giderek büyürken, Miniproca Mini PC bu alandaki parametreleri birkaç kademe daha yukarı taşıyor. Ürün, kitle fonlama platformu Kickstarter’da piyasaya sürüldü ve mobil sistem olarak ve dar alanlarda kullanım için çok yönlü bir çözüm sunuyor.

Miniproca Mini PC, AMD Ryzen 9 6900HX APU tarafından destekleniyor ve AMD Radeon RX 680M grafik birimi APU’ya entegre edilmiş durumda. AMD Ryzen 9 APU, 2022’de piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, performansı hala etkileyici. Mini PC, 8/16/32 GB kapasiteli 4800 MHz DDR5 RAM seçeneklerine sahip. Depolama seçenekleri arasında 512 GB, 1 TB ve 2 TB bulunuyor ve bu depolama PCIe 4.0 üzerinden bir M.2 2280 SSD ile sağlanıyor. Miniproca Mini PC, bir buhar odası ısı yayıcı ve 400 rpm üfleyici fan ile donatılmıştır, bu sayede yoğun görevler sırasında bile cihaz soğuk kalır.

Miniproca mini bilgisayarı

Bağlantı seçenekleri arasında WiFi 6E ve Bluetooth 5.2 bulunuyor, bu da cihazı orta düzeyde video oyunları için uygun hale getiriyor. Mini PC’nin ön tarafında iki adet USB-C portu, iki adet USB 3.2 Type-A portu ve bir adet 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Arka tarafta ise bir adet DP 1.4 arayüzü, iki adet USB 2.0 Type-A portu, bir adet HDMI 2.1 portu ve bir adet Type-C portu yer alıyor. Ayrıca çift 2,5G RJ45 kablolu ağ portu ve bir adet 19V DC güç kaynağı bağlantısı bulunuyor.

Miniproca Mini PC, Kickstarter’da 699 dolara satışa sunuldu ve teslimatların Ekim 2024’te başlaması planlanıyor. Ancak, modelin satışa sunulması, kitle fonlaması kampanyasının başarısına bağlı olacak. Bu yenilikçi mini PC, dar alanlarda kullanım ve mobil sistem ihtiyaçları için ideal bir çözüm sunarak piyasada dikkat çekmeyi hedefliyor.

LG, Homey akıllı ev platformunu satın aldı