Mini bilgisayar sektörü yeni üyesine kavuştu

asus mini

Mini bilgisayarlar her geçen gün biraz daha popüler hale gelirken, bu sektöre yatırım yapan son isim Asus oldu.

Mini bilgisayar sektörü yeni üyesine kavuştu. GEEKOM ve Asus, çalışma ve oyun için yüksek performanslı bilgi işlem sağlamayı amaçlayan yeni bir mini bilgisayar olan AS 6’yı piyasaya sürmek için güçlerini birleştirdiler. AS 6, tamamen AMD platformu üzerine inşa edilmiş olup, entegre Radeon 680M grafikleri sayesinde etkileyici bir grafik performansı sunar.

opta2

AS 6, Ryzen 7 6800H veya 9 6900HX işlemcilerin seçeneğiyle tamamen AMD platformu üzerine inşa edilmiştir. Entegre Radeon 680M grafikleri, Intel Iris Xe Graphics’e göre neredeyse %90 iyileşme sağlayarak önemli bir performans artışı sunar.

AS 6’nın benzersiz özelliklerinden biri, Performans ve Sessiz modlar arasında geçiş yapabilen veya MyASUS çözümü aracılığıyla AI ile kontrol edilebilen Akıllı Fan sistemi olmasıdır. Bu mini bilgisayar, kablosuz bağlantıyı optimize eden ve mobil cihaz eşleştirmeyi mümkün kılan yazılımlarla önceden yüklenmiştir, bu da hareket halinde çalışan veya oyun oynayanlar için ideal bir seçim yapar.

Sharkoon’un Yeni Kasası Dikkat Çekiyor
Sharkoon’un Yeni Kasası Dikkat Çekiyor

Mini bilgisayar sektörü yeni üyesine kavuştu

AS 6, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 bağlantısı ile birlikte, ön ve arka USB4 bağlantı noktaları ile kullanılabilen çift HDMI 2.1 portları sunar, böylece dört adet 4K monitör kurulumu oluşturulabilir. Ek olarak, bir tane tip-C bağlantı noktası aracılığıyla tek bir 8K ekranı destekleyebilir ve DisplayPort 1.4 ile 5K monitör desteği sağlayabilir. Ancak, hiçbiri 60Hz’den daha yüksek bir hıza sahip değildir.

asus mini

AS 6, yalnızca 32 GB RAM’i destekleyebilir, ancak kutudan çıktığı gibi maksimum RAM miktarıyla birlikte gelir. Ryzen 7 6800H tarafından desteklenen temel model, ön sipariş fiyatı 659 ABD dolarından başlarken, Ryzen 9 6900HX’i kullanan en üst düzey model 90 ABD doları daha fazla maliyetle satılmaktadır. Mini bilgisayar sektörü yeni üyesine kavuştu.

Dijital yayın platformu GAİN satıldı!