Milli duyguları kabartan dijital klavye; TAMBU!

tambu 2

#İŞBİRLİĞİ

Şimdiye kadar kullandığınız tüm dijital klavyeleri unutun. Artık yolladığınız mesajlarda donut yerine simit çay koyabileceğiniz bir klavye mevcut.

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, artık insanların duygularını da ifade edebilen bir sistemin parçası oldu. Günümüzde bireyler, akıllı telefonlarda bulunan mesajlaşma sistemleri sayesinde anlık duygusal durumunu rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar.

Elbette bu ifade olayı, akıllı telefon kullanıcılarının tercih ettiği dijital klavyeyle sınırlı kalıyor. Peki kullandığımız dijital klavyelerde bulunan emojiler, ifadeler ya da çıkartmalar bizlerin, Türkiye halkının duygularını ifade etmekte gerçek anlamda yeterli olabiliyor mu?

tambu

Açıkçası bu sorunun cevabının net bir şekilde “hayır” olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin sahilde simit yiyip, çay içerken bunu ne derece ifade edebiliyoruz? Simite en çok benzeyen emojiyle. Belki de bir donut ya da başka bir yabancı kökenli yiyecekle. Peki neden? Cevabı aslında son derece basit. Bu dijital klavylerin bir çoğu yabancı geliştiricilerin elinden çıktığı için bizim kültürümüze son derece uzaklar.