Microsoft, SwiftKey uygulamasını satın aldı

swiftkey ios 8

Microsoft, Android ve iPhone cihazlarında çok kullanılan popüler klavye uygulaması SwiftKey’i 250 milyon dolara satın aldı.

Samsung ve Blackberry tarafından telefonlara fabrikada yüklenen SwiftKey uygulaması, parmağı ekranda kaydırarak yazı yazmaya izin vermesiyle tanınıyordu.

swiftkey-ios-8[1]

Bir İngiliz şirketi olan SwiftKey aynı zamanda yapay zeka çalışmalarıyla da tanınıyor ve klavye uygulamasında da bu yapay zeka kullanılıyordu. Toplamda 300 milyon telefona yüklü olduğu rapor edilen SwiftKey’in Microsoft’a geçmesiyle birlikte artık Windows telefonlarında da yoğun olarak kullanılması bekleniyor. Microsoft’un ise SwiftKey’in yapay zeka çalışmalarını kendi dijital asistanı Cortana’ya adapte etmesi bekleniyor.

Bu satın almayla birlikte Amerikalı şirketlerin İngiliz yapay zeka şirketlerine olan ilgisi de kanıtlanmış oluyor. SwiftKey 2008’de Cambridge üniversitesinden mezun olan öğrenciler tarafından kurulmuş bir yapay zeka şirketi olarak tanımlanıyor.

2014’te ise Oxford Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan yapay zeka şirketi DeepMind Google tarafından yaklaşık 600 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Yine bir İngiliz yapay zeka şirketi olan VocalIQ de, kısa süre önce Apple tarafından satın alındı.

Apple Mart ayında iPhone 5se modelini duyurabilir!