Migros ürün takibi için Blockchain teknolojisi kullanacak

Migros urun takibi yapacak

Türkiye’nin en büyük marketlerinden bir tanesi olarak bilinen Migros, ürün takibi için Blockchain teknolojisi kullanıyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Migros ürün takibi son dönemlerde biraz daha önemli olmaya başladı. İnsanların ürünlerin nereden geldiğini ve kendilerine nasıl ulaştığını bilmek istemesi bunu teşvik etti. Migros hem akıllarda soru işareti bırakmamak hem de ürünlerin kontrolünü sağlamak için yeni bir teknolojiye başladı.

Muhtemelen Blockchain ile ilgili ilk bilgileriniz daha çok Bitcoin gibi kripto paralardan geliyordur. Ancak bu teknolojinin çok daha farklı bir yönü var. Merkezi olmayan ve şifrelenmiş işlem takibi sunan sistem sayesinde, Migros oldukça büyük bir güven verecek.

Migros ürünlerini takip etmek fazlasıyla kolaylaşacak

Migros Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort tarafından yapılan açıklamalara göre bazı bilgiler Migros tarafından değiştirilemez bir şekilde kayıt altına alınacak. Herhangi bir yerden yola çıkan ürün başka bir yere ulaştığında bundan kullanıcılar haberdar olabilecek.

Migros ürün takibi

Özellikle tüketim alışkanlıklarının çok değiştiği günümüz dünyasında, herkes taze olana yönelmeye çalışıyor. Böylece kaliteli ve güvenli bir alışveriş imkanı ortaya çıkıyor. Bu durumun farkında olan Migros ekibi, daha şimdiden çeşitli yenilikler yaptı bile.

Bu yeniliklerden en önemlisi hiç şüphesiz Blockchain alanında oldu. İsteyen herkes Migros tarafından sunulan platform ile birlikte ürünlerin nereden geldiği ve ne kadar süre bekletildiği gibi bilgilere ulaşabilecek. Üstelik bu bilgilerin değiştirilme imkanı bulunmuyor.

Sizce Migros tarafından yapılan böyle bir uygulama diğer marketler için örnek olur mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.