Microsoft’ta Elop Tehlikesi!

stephen elop nokia president ceo

Çalıştığı şirketlerin hisselerine garezi olan Elop, Microsoft için tehlike oluşturuyor. Microsoft’un başına geçmesi halinde büyük değişikliklerin yaşanacağı aşikar olan bir durum yaşanabilir.

stephen-elop_nokia-president-ceo

Nokia’da CEO olarak görevini yürütürken firmanın mobil bölümünü, hissedarı olduğu Microsoft’a satan Stephen Elop, şimdi ise Microsoft’un en güçlü CEO adaylarından birisi.

Asıl ilginç olan bununla sınırlı değil. Stephen Elop’un Microsoft hakkındaki planları oldukça farklı. Stephe Elop’un Microsoft’a CEO olması halinde, Elop’un Microsoft’u sadece işletim sistemi ve Office yazılımını odak noktası haline getireceği konuşuluyor. Bu odak noktasının dağılmasını engellemek için ise Elop’un çok iyi bilinen Microsoft’un bazı hizmetlerini satacağı düşünülüyor. Satılacak hizmetler arasında son derece başarılı bir gidişatı olan Xbox’da bulunuyor. Ancak Xbox’ın satılması durumunda, Microsoft, oyun ve online içerik piyasasından tamamen çıkmış olacak. Bu durum ise Microsoft için oldukça negatif bir durum oluşturuyor.

Bir türlü beklenen başarıyı elde edemeyen Bing servisi de Elop’un kara listesinde bulunuyor. Bu duruma hisse sahiplerinin ve yönetim kurulunun izin vereceği de şüpheli. Tüm bu söylentilere rağmen Microsoft’un, Elop’un ikna edici kişiliğine kurban olabileceği düşünülüyor.