Elop’un Şansı Azalıyor mu?

Steve Ballmer 2

Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın görevi bıraktıktan sonra yerini alacak adaylar için sıkı bir inceleme yürüten Microsoft, aday listesini netleştirmeye başlamış durumda.

Steve-Ballmer-2

Ford CEO’su Alan Mulally, Nokia CEO’su Stephen Elop, Skype başkanı Tony Bates ve Microsoft bulut birimi yöneticisi Satya Nadella isimlerinin aday listesinde olduğu biliniyordu. Stephen Elop ve Tony Bates için yarışın gerisinde kaldıkları söylentileri dolaşmaya başladı. CEO koltuğuna Mulally ve Nadella’nın daha yakın olduğu konuşuluyor.

Satya Nadella ve Alan Mulally isimlerinden Mulally’nin ön planda olduğu söyleniyor. Ancak Ford CEO’su olan Nadella için ise geçici bir görev üstleneceği ve bir süre sonra yerini şirket içinden bir adaya bırakabileceği söylentileri de bulunmakta. Mulally hakkındaki bu haberleri Ford tarafından yalanlandı. Bloomberg aracılığıyla yapılan açıklamada spekülasyonlara aldırış edilmediği ve hali hazırda planlar olduğunu ve bunlara odaklanıldığı aktarıldı.

Bir süre önce Stephen Elop hakkında Microsoft CEO’luğuna gelmesiyle beraber şirket içinde yapacağı değişikliklerden bahsetmiştik. Bing servisinin kapatılması, xBox’ın gözden çıkarılması, Office yazılımlarına odaklanmak gibi bir çok uçuk planlara sahip Elop’un bu yüzden yarışın gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Microsoft’un kurucusu ve şuan ki başkanı olan Bill Gates ise yaptığı açıklamada, CEO görevinin doldurulması zor bir rol olduğunun altını çizdi. Bu görev için hem şirket içi hem de şirket dışı adayların değerlendirilmesinin yapıldığını söyleyen Gates, Steve Ballmer hakkında konuşurken bir hayli üzgün olduğu anlaşılıyordu.