Microsoft Xbox için Japonlarla temasta

Xbox Series X fiyatı

Microsoft Xbox için 1. parti stüdyolar aramaya devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Konsol ve oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Microsoft, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede yeni nesil konsolu Xbox Series X’i satışa sundu. Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Series X’in çıkışındaki en büyük eksiklik ise 1. parti oyunlardı.

Sony birkaç birinci parti oyunu konsolun çıkışına yetiştirmeyi başarırken, Microsoft konsolunun çıkışında hiç birinci parti oyun satışa sunamadı.

Fakat yeni hamlelerle Xbox konsollarındaki bu açık kapatılacak gibi görünüyor. Zira Microsoft 1. parti stüdyolar satın almaya devam ediyor.

microsoft xbox

Microsoft Xbox için bir stüdyo daha alıyor

Hali hazırda Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer daha önce yaptığı açıklamada 1. parti oyunlar için yeni stüdyolar almaya devam edeceklerini açıklamıştı. Ortaya rhtybv çıkan son raporlara göre Microsoft yeni bir stüdyonun daha peşine düştü.

Bu stüdyonun ismi tam olarak açıklanmasa da Japonya kökenli olduğu belirtiliyor. Görünen o ki Microsoft Asya’daki oyun severleri kendisine çekebilmek için önemli bir hamle yapmak istiyor. Bu bağlamda Capcom ya da Namco gibi bir devin Microsoft çatısı altına girmesi gerçekten çok fantastik olabilirdi.

Böylece Street Fighter, Resident Evil gibi köklü seriler de Microsoft Xbox konsollarına özel hale gelirdi. Elbette bu hemen öyle gerçekleşecek bir olay değil. Yine de bekleyip göreceğiz.

Xbox Series X aynı platforma sahip PC’den daha ucuz