Apple’ın Fiyatları Düşürmesi Gerekebilir

Applein Kari Saskina Cevirdi

Steve Jobs’a ilk işini veren Atari kurucusu Nolan Bushnell, Apple’ın kendini yenilemediği taktirde fiyatları düşürmek zorunda kalacağını iddia etti.

Yer aldığı her pazarda zirveye oynayan ve her geçen gün daha da zenginleşen Amerikalı teknoloji devi Apple geçtiğimiz günlerde düzenlediği mali konferansında müthiş sonuçlar açıklayarak yatırımcılarını bir kez daha sevindirmiş olsa da, bu sonuçlar firmanın gelecekte de bu başarısını sürdüreceği yönünde herkesi ikna edebilmiş değil.

apple

Apple kendini yenilemediği taktirde sorunlarla karşılacağına inanan isimlerin başında firmanın kurucusu Steve Jobs‘a ilk işini veren Atari kurucusu Nolan Bushnell geliyor. The Australian Financial Review’e verdiği röportaj sırasında Jobs ve Apple’ın kuruluşu hakkında ilginç açıklamalarda bulunan Bushnell, Amerikalı teknoloji devinin büyük başarısı yüzünden mevcut problemlerini göremediğini ve bu durum devam ettiği taktirde yüksek maliyetli satmak konusunda sıkıntı yaşayacağını iddia etti.

Böyle bir durum halinde Apple‘ın fiyatları düşürmek zorunda kalacağını belirten Bushnell’in açıklamaları firma için pek parlak bir gelecek çizmiyor olsa da, Steve Jobs öldüğünden beri birçok analist tarafından düşüşe geçeceği öngörülen Amerikalı teknoloji devinin her yıl biraz daha yükseliyor olması Bushnell’in de haksız çıkma ihtimalini arttırıyor.

Surface Tabletler Yoğun İlgi Görüyorlar