Microsoft, Windows 11 için fotoğraf uygulamasını yeniden tasarladı

Microsoft, Windows 11 için fotoğraf uygulamasını yeniden tasarladı

Microsoft, Windows 11 için yeni bir fotoğraf uygulamasını test etmeye başladı. Windows’un diğer birçok bölümü gibi, fotoğraflar uygulaması da yeni işletim sistemine uyacak şekilde yeniden tasarlandı. İşte detaylar.

Microsoft Windows 11 ile fotoğraf uygulamasında bir dizi fotoğraf veya video arasında gezinirken yardımcı olabilecek ine iyileştirmeler sunuyor. En büyük ekleme, belirli bir klasör, koleksiyon veya albümdeki tüm fotoğrafların küçük küçük resimlerini gösteren fotoğraf görüntüleyicinin alt kısmındaki eklenti olacak. Bu eklenti fotoğraflar arasında geçiş yapmayı veya birden fazla fotoğraf seçmeyi kolaylaştıracak. Tek bir pencerede bir sürü fotoğrafı karşılaştırabileceğiniz bu özellik ile uygulamayı kullanmak oldukça kolaylaşacak diyebiliriz.

Microsoft, Windows 11 için  fotoğraf uygulamasını yeniden tasarladı

Windows 10’daki fotoğraflar uygulaması da karmaşık bir tasarıma sahip değildi. Ancak Microsoft, Windows 11’de durumu bir tık ileri taşıyor. Güncellenmiş fotoğraf düzenleme araç çubuğu da bazı ilginç eklemeler içeriyor. Microsoft, üçüncü taraf fotoğraf düzenleyicilerine hızlı erişim ekliyor. Bu erişim özelliği Adobe Photoshop Elements, Corel PaintShip Pro ve Affinity Photo gibi bu entegrasyonu destekleyen uygulamalarla uzantılar aracılığıyla etkileştirilebilecek. Ne yazık ki, Microsoft hala video kırpma aracını düzeltmedi. 60 fps’de çekilmiş videonuz varsa, yeni Windows 11 fotoğraf uygulamasındaki kırpma aracını kullanırsanız yine de 30 fps’ye işlem yapılacak. Bu uygulama hala beta sürümünde bu nedenle Windows 11’de tam olarak kullanılabilir olduğunda daha farklı bir sürümle gelebilir. Microsoft, Windows 11’i 5 Ekim’de sunacağı için uzun süre beklememiz gerekmeyecek.

Katlanabilir Pixel cihazı için geri sayım başladı: İlk sızıntılar geldi