Microsoft Surface Pro 8 ve Surface 4 göründü

Microsoft Surface Pro 8

Microsoft’un yeni bilgisayarları Microsoft Surface Pro 8 ve Surface 4 bugün görüntülendi. 2021 yazılım devi için çok iyi geçebilir.

Yazılım devinin Microsoft Surface Pro 8 ve Surface Laptop 4 modelleri bugün ortaya çıktı. İki modelin ilk görselleri, cihazın Güney Kore’de sertifikasyondan geçmesinin ardından yayınlandı. İki cihazın önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca bu modellerde yeni güncellenmiş Intel ve AMD işlemcilerle aynı dış tasarımlara sahip olacak.

Twitter kullanıcısı @Cozyplanes tarafından her ikisinin de model adları ile birlikte iki görüntü paylaşıldı. Surface Laptop 4’ün model adı 1950 olacak; Surface Pro 8, 1960 model adına sahip olacak ve LTE’li Surface Pro 8, 1961 model adına sahip olacak.

Apple iPad ve MacBook üretimini Çin dışına taşıyor

Surface Pro 8, güçlü Intel Xe grafikleriyle birlikte gelen en yeni Intel 11. Nesil işlemcilerle muhtemelen güncellenecek. Surface Laptop 4 ise geçen yıl piyasaya sürülen Surface Laptop 3’e benzer şekilde hem Intel hem de AMD seçenekleri sunmaya devam edecek.

Microsoft Surface Pro 8

Bu haberle birlikte, Microsoft’un Surface Duo’yu önümüzdeki yıl daha fazla pazara çıkaracağına dair söylentiler var. Microsoft ayrıca gelecek yıl bir Surface Go 2’yi siyah sürümde yayınlayabilir.

Microsoft Surface Pro 8 leak

Microsoft’un son dönemdeki donanım alanında yaptığı atılımlar 2021 yılında daha da artacak gibi görünüyor. Telefon işine uzun bir süre sonra giren yazılım devi, PC sektöründe de Apple’a rakip olmak istiyor. Surface serisi ile MacBook’lara rakip olan Microsoft’un, ARM’a geçmediği takdirde işi çok zor. Apple M1 ile ARM’a geçen ve tüm kuralları yeniden yazan Apple, şu an laptop tarafında rakipsiz gösteriliyor.