Microsoft Surface Pro 3 Bir Sorunla Daha Karşılaştı

Microsoft Surface Pro 3 Bir Sorunla Daha Karşılaştı

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Microsoft Surface Pro 3, Wi-Fi bağlantısında yaşanan sorunlardan sonra şimdi de aşırı ısınma sorunuyla boğuşuyor.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un bugüne kadar piyasaya sürdüğü en gelişmiş tablet olarak değerlendirilen Microsoft Surface Pro 3, 20 Mayıs’ta New York’ta düzenlenen etklinlikt resmi olarak tanıtılmış ve Haziran ayında da piyasaya sürülmüştü. Özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan tablet oldukça umut vaat edici bir başlangıç yapmış olsa da, yaşanan teknik sorunlar tabletin çıkışına gölge düşürdü.

Surface_Pro_3

Microsoft Surface Pro 3 satın alan kullanıcılar kısa süre sonra Wi-Fi bağlantısında yaşadıkları sorunlardan şikayetçi olmaya başlamış ve hatta bu sorun nedeniyle tabletlerini iade etme yoluna başvurmuşlardı. Birçok Surface Pro 3 kullanıcısını etkileyen bu sorunu gidermek için bir süredir çalışan ve gerekli güncellemeyi geçtiğimiz hafta yayınlayan Microsoft, şimdi de tabletle ilgili ikinci bir sorunla karşı karşıya geldi.

Surface Pro 3 kullanıcılardan gelen yeni şikayetlere bakılacak olursa, tabletlerinde uygulama çalıştıran veya oyun oynayan birçok kullanıcı aşırı ısınma sorunuyla karşılaşmış durumda. Microsoft’un kullanıcı forumlarında bu sorunları gündeme getiren Surface Pro 3 kullanıcıları, bu sorunun CPU kullanımı yüzde 10 gibi düşük bir seviyedeken bile ortaya çıktığını belirttiler.

Tableti elde tutmayı zor hale getirdiği söylenen bu ısınma sorunlarının oldukça yaygın olması Microsoft‘un başını ağrıtacak gibi görünüyor. Firma yetkilileri henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da, bu sorunun çözümü için gerekli adımların bir an önce atılması bekleniyor.

Samsung Galaxy Alpha’dan Yeni Görüntüler