Microsoft, Project Oxford projesini hayata geçirdi!

Microsoft Project Oxford projesini hayata gecirdi

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, Project Oxford projesi kapsamında duygularınızı yüzünüzden okuyacak bir siteyi hayata geçirdi.

Daha önce kullanıcıların fotoğraflarına bakarak yaş tahmini yapan Microsoft, artık moralinizin nasıl olduğunu söyleyebilecek.

Microsoft, Project Oxford projesini hayata gecirdi!

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, Project Oxford projesi kapsamında duygularınızı yüzünüzden okuyacak bir siteyi hayata geçirdi. Daha önce kullanıcıların fotoğraflarına bakarak yaş tahmini yapan Microsoft, artık moralinizin nasıl olduğunu söyleyebilecek.

Microsoft’un Project Oxford ismi ile başlattığı projenin amacı, yüz tanıma algoritmalarını geliştirmekti. Teknoloji devi bu kapsamda daha önce iki farklı siteyi yayına sokarak yeni algoritmalarının marifetlerini kullanıcılara sunmuş ve büyük beğeni toplamıştı. Bu sitelerin ilk how-old.net olarak karşımıza çıktı ve yüklediğimiz fotoğraflar ile kişilerin yaşlarını tahmin ediyordu. Twinsornot.net ise yüklenen iki farklı fotoğraftaki kişilerin ikiz olup olmadığını, ikiz olma ihtimallerini belirlemeye çalışıyordu.

Microsoft, Project Oxford projesini hayata gecirdi!

Yine Microsoft, Project Oxford projesi kapsamında yeni bir siteyi daha hayata geçirdi. Yayınlanan yeni sitede bir fotoğraf yüklemeniz ya da fotoğrafa ait bir URL girmeniz talep ediliyor. Daha sonra ise fotoğraftaki kişi veya kişilerin ne hissettiğini ortaya koyuyor. Fotoğrafta bulunan kişilerin mutlu, sinirli ya da korkmuş olduğu duyguların ihtimal oranları olarak sunuyor.

Anlaşılan o ki teknoloji devi Microsoft yüz tanıma algoritmaları konusunda oldukça ciddi.

Facebook kullanmayanlar mutlu!