Microsoft Oyuncuları Kendine Çekmeyi İyi Biliyor!

Başlık çok iddialı duruyor farkındayız; lakin bunu söylememize neden olan tek şey Microsoft’un gerçekleştireceği sürprizlerle alakalı.

Haberimizi okuyunca zaten bizlere hak vereceksinizdir. Microsoft; GDC 2015 yani Oyun Tasarımcıları Konferansında adeta gövde gösterisi yaptı.

Gelen bilgilere göre yeni nesil oyun konsolu Xbox One ve masaüstü bilgisayarlar birbirleriyle yakın bir flört yaşayacak.

Xbox One oyunları bilgisayarda çalışabilecek. Masaüstü bilgisayar oyunları Xbox One da çalışacak mı? Şimdilik bir bilgiye sahip değiliz.

xbox

Microsoft’un paneldeki ana sloganı da şu oldu: “Gelecek yıllardaki oyun oynama şekli Microsoft eko sistemleri ile değişecek” Konuyla ilgili kesin bilgileri Xbox Baş Tasarım Mühendisi Phil Spencer’dan aldık.

Xbox One’ın oyunları Microsoft’ta yüzde 20 daha performanslı çalışacak. Bu performansı Direct X 12 vermiş olacak. Xbox 360 oyunlarının da Windows üzerinde oynayıp oynanmayacağını şimdilik bilmiyoruz; lakin Xbox One’ın işletim sistemi Windows 10’a terfi edince Direct X 12’yi de büyük bir ihtimalle kapmış olacak.

Gelecek günlerde Microsoft; Xbox One ile ilgili yeni bombalar patlatıp yeni satış rekorları kırabilir, bunun için mecburen beklemek durumundayız.

Samsung Galaxy S6 En Güçlü Android Telefon Oldu