Microsoft önemli bir ismi Amazon’a kaptırdı

Microsoft, Outlook'u Mac için ücretsiz hale getiriyor

Microsoft bugüne kadar Windows ve Surface ekiplerine liderlik eden Panos Panay’ı Amazon’a kaptırdı. Panay Amazon’da da donanım tarafını yönetecek.

Teknoloji dünyasında bu hafta önemli bir transfer yaşandı. Yıllardır Microsoft’ta üst düzey pozisyonlarda çalışan, özellikle şirketin donanım alanındaki projelerinde kritik roller üstlenen Panos Panay, dün bir açıklama yaparak uzun yıllardır çalıştığı şirketten ayrılacağını duyurdu. Panay’ın bu açıklamasından kısa süre sonra Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiler, Panay’ın ayrılık sebebini ortaya çıkardı. Windows ve Surface ekiplerinin başındaki isimlerden olan Panos Panay, Amerikalı teknoloji devinden ayrılarak, bir başka dev şirkete, Amazon’a geçti.

microsoft

Microsoft çatısı altında Surface cihazlarında geliştirilmesinde büyük payı olan Panos Panay, Amazon’da da donanım çalışmalarının başına geçecek. Amazon her ne kadar e-ticaret sitesiyle göz önünde olsa da aslında son dönemde donanım tarafında da önemli adımlar atıyor. Echo ve Alexa gibi ürünleri şirketin gelecek planları arasında önemli bir yer tutuyor. O yüzden bunları geliştirilmesini yönetecek olan Panay da şirkette oldukça önemli bir pozisyonda olacak.

Panos Panay, Amazon’da Dave Limp’in yerini alacak. 13 yıldır Amazon’da görev alan Dave Limp, kısa süre önce Amazon’dan ayrılacağını duyurmuştu. Şirketin önümüzdeki günlerde düzenleyeceği etkinlikte Limp’in son kez sahneye çıkıp veda etmesi bekleniyor. Bu sırada Panay da Microsoft ile son haftalarını geçirecek. Daha sonra yönetici değişikliği gerçekleşecek.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir