Microsoft okyanusa veri merkezi kuruyor!

Microsoft Project Natick

Microsoft Project Natick projesi ile veri merkezi konusunda dünyada bir ilki gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Okyanusun altına veri merkezi kuruluyor!

Microsoft veri merkezi konusunda şimdiye kadar denenmemiş bir lokasyona kurulum gerçekleştirecek. Firma veri merkezini suyun altına inşa etmeye başladı. Çılgın bir fikir gibi görünen bu inşa süreci aslında mantıklı sebeplere dayanıyor.

Microsoft Project Natick olarak adlandırılan proje, dünyanın en büyük veya dünyanın en güçlü veri merkezi olmayacak ancak önemli bir adım olacak. Yaklaşık 300 bilgisayarlık bu proje aslında ileriye dönük bir yatırım. Çünkü modül modül genişletme yapmak mümkün olacak.

Kıyının 200 km açığına yerleştirilen ilk modül bazı avantajlara sahip. Bu avantajlardan ilki barınma masrafının olmaması. Yani okyanusun altındaki bir veri merkezi için kimse sizden kira talep etmiyor. İklimlendirme ise bir diğer önemli avantaj. Su soğutma sistemini Microsoft bu şekilde tam anlamıyla uygulayabilecek. Uzun vadede suyun altındaki veri merkezinin elektrik ihtiyacını karşılamak için çok sayıda alternatif var. Güneş enerjisi, dalga veya rüzgar enerji sistemleri kurularak elektrik masrafı da ortadan kaldırılabilir. Bir diğer önemli avantaj ise uluslararası fiber kabloların okyanusun altından geçiyor olması. Yani veri merkezi internet omurgasına direkt bağlı olacak.

Microsoft Project Natick için yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Sizce suyun altına veri merkezi yapmak nasıl bir fikir? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Çizgi-Roman Dünyasının En Güçlü Karakterleri!