Microsoft, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden kablosuz fare üretti!

Microsoft, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden kablosuz fare üretti!

Yeni bir Surface sistemleri serisinin yanı sıra Microsoft, sonbahar donanım etkinliğinde yeni bir fare duyurdu. Fare oldukça ilginç bir özelliğe sahip. Adı Microsoft Okyanus Plastik Faresi. İşte detaylar.

Söz konusu fare yüzde 20 oranında geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden yapılmış. Farenin içinde bulunduğu ahşap ve şeker kamışı lifli kutu tamamen geri dönüştürülebilir ve plastik içermez. Ayrıca eski farenizi ücretsiz olarak gönderebilirsiniz ve Microsoft onu da geri dönüştürme işlemlerine sokacaktır. Microsoft, Ocean Plastic Mouse‘un “daha büyük sürdürülebilirlik yolculuğunda” küçük bir adım attığını söylüyor.

Microsoft, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden kablosuz fare üretti!

Fare üzerinde, Bluetooth 4.0′ı destekleyen üç adet özelleştirilebilir düğme var. Microsoft, farenin tek bir AA pille 12 aya kadar çalışacağını iddia ediyor. Fare, bilgisayarınıza bağlamanıza yardımcı olmak için Swift Pair’i de destekliyor. Ocean Plastic Mouse, Microsoft’un Windows 11’i piyasaya süreceği aynı gün olan 5 Ekim‘de kargoya verilecek ve fiyatı 25 dolar. Küresel ısınma ve orman yangınları gibi afetlerin yaşandığı bir dönemde Microsof’un hamlesi oldukça mantıklı diyebiliriz. Gezegenimiz için ne yapabiliyorsak yapmamız gereken bir dönemdeyiz. Bu dönemde en önemli çabalar da Microsoft gibi büyük şirketlerden gelecektir. Bu nedenle farenin geri dönüştürme ürünlerinden üretilmesi oldukça büyük bir önem taşıyor. Sadece ürün çıkarmakla değil çıkardığı ürünün kalitesiyle de fark atacak olan şirket bu fare ile rakiplerini geçmiş olabilir.

YouTube bilgisayardan video indirme özelliği aktifleşti: Günaydınlar olsun