Microsoft Excel ile Civilization oyunu yaptılar

microsoft

Microsoft Excel iş dünyasının vazgeçilmez uygulamalarından biri. Bu tablolama uygulamasıyla farklı formüller üzerinden, her türlü veri uygulamasını geliştirmek mümkün oluyor.

Microsoft Excel ile oyun oynamak

Ancak şimdi canı çok sıkılan ve boş vakti olan meraklı bir kullanıcı, Excel’in yeteneklerini kullanarak, oynanabilir bir Civilization oyunu geliştirdi. “Cell”ivization ismi verilen oyun, bir gamejam sırasında, tek gün içinde geliştirildi.

“s0lly’s [CELL]IVIZATION” ismini alan oyun şimdilik çok basit özelliklere sahip. Temel olarak bir yerleşim birimi kurup rakibe saldırmak üzerine kurulu.

Geliştiricisi şimdi oyuna bir yapay zeka eklemeyi, ayrıca oyuncunun tercih edebileceği seçeneklerini de geliştirmeyi planlıyor. Böylece savaşçı bir medeniyet kurabileceği gibi, tamamen barış ve ticaret üzerine bir medeniyet geliştirmek de mümkün olacak.

Oyun itch.io üzerinde ücretsiz şekilde indirime açık. Dileyen Excel kullanıcıları dosyayı indirip açarak oyunu oynamaya başlayabilir. Yalnız iş yerinde oynamaya niyetliyseniz, dikkat edin patronunuz veya müdürleriniz görmesin.

Oyunun tanıtım videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz.

Google, Tinder tarzı bir özellik getiriyor