Microsoft CEO Koltuğuna Yeni Aday!

sundar pichai

Microsoft’un CEO koltuğuna oturacak isimler hakkında sık sık çıkan dedikodulara bir yeni daha eklendi. Google’nın Android başkanı Sundar Pichai, Microsoft’un boşalacak koltuğunun yeni adayları arasında gösteriliyor.

sundar-pichai

Silicon Angle sitesinden yayınlanan habere göre, Microsoft’a yakın kişilerce belirtilene göre, Microsoft’un CEO koltuğuna oturacak adaylar arasında en uygun olanının Sundar Pichai olduğu düşünülüyormuş.

Emekli olarak görevinden ayrılacağı bilinen Microsoft CEO’su Steve Ballmer görevinden ayrılmadan yerini dolduracak kişiyi belirlemeye çalışan Microsoft, ortaya çıkan dedikoduları ne doğruluyor ne de yalanlıyor. Bugüne kadar Ford CEO’su Alan Mulally, Nokia CEO’su Stephen Elop ve Ericsson CEO’su Hans Vestberg ve daha bir sürü ismin geçtiği aday listesine en dikkat çekici isim ise Silicon Angle sitesinden gelmiş oldu.

Google’ın Android bölümünün kalkınmasında büyük rol oynayan Sundar Pichai, Google’den daha önce ayrılmak istemiş ancak 50 milyon dolarlık teklifi geri çeviremediği için yerinde kalmıştı.

Microsoft CEO koltuğuna en ideal aday olarak gösterilen Sundar Pichai, Microsoft’un mobil pazarda daha etkin olmasını sağlayabilecek bir isim.