Microsoft Bilgisayar Endüstrisini Canlandırdı

Microsoft Bilgisayar Endüstrisini Canlandırdı

Microsoft’un Nisan ayında Windows XP’yi emekliye ayırması sonucu kullanıcıların yeni bilgisayar almak zorunda kalması, bilgisayar endüstrisini canlandırdı.

Akıllı telefon alanında Android ve iOS’un arkasında kalan Windows Phone‘u daha fazla kullanıcıya ulaştımak için sıkı bir çalışma yürüten Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu amacına ulaşana kadar Windows işletim sistemine bel bağlamış durumda. Durum böyle olunca da firmanın geleceği bilgisayar sektörünün başarısına bağlı kalıyor.

Windows_XP

Yeni Windows işletim sistemlerinin daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi için yeni bilgisayarların satılmasına ihtiyaç duyan Microsoft, son dönemde aldığı kararlarla bilgisayar endüstrisini canlandırmayı başardı. Popüler işletim sistemi Windows XP‘yi Nisan ayında resmi olarak emekliye ayıran teknoloji devinin bu kararı sonrası yeni Windows versiyonlarına geçmeye karar veren birçok kullanıcı, çareyi yeni bir bilgisayar almakta buldu. Daha önce HP ve Lenovo gibi bilgisayar üreticileri de bu etkiye vurgu yapmış ve XP’nin emekliye ayrılmasının kendi satışlarını arttırdığını açıklamıştı.

BlackBerry Passport 600 Dolara Satılacak