Microsoft Amiral Gemilerini Yaz Aylarına Saklıyor

Microsoft MWC 2015

MWC 2015 kapsamında konuşan Microsoft yöneticisi Stephen Elop, yeni amiral gemisi akıllı telefonların önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Android ve iOS gibi güçlü rakiplerinin arkasında kalan Windows Phone’u daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için sıkı bir çalışma yürüten ve donanım alanına önemli yatırımlar yapan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu amaç doğrultusunda yeni akıllı telefonlar piyasaya sürmeye devam ediyor. Ancak firmanın bir süredir amiral gemisi akıllı telefon piyasaya sürmemiş olması, Windows Phone işletim sistemi kullanan üst düzey bir telefon arayan kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Microsoft_Lumia_535_DG

Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda Android’e yarışmak için düşük maliyetli akıllı telefonlara yönelen Microsoft, düşük maliyetli yeni telefonları Lumia 640 ve Lumia 640 XL’i resmi olarak tanıttığı Mobile World Congress 2015’te yapım aşamsındaki amiral gemisi akıllı telefonlarına da değindi. MWC 2015’te sahne alan Microsoft yöneticisi Stephen Elop, Windows Phone işletim sistemini kullanan yeni amiral gemisi akıllı telefonların hazırlık aşamasında olduğunu ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Stephen Elop’un bu açıklamaları göz önüne alındığında Amerikalı teknoloji devinin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını yaz aylarında piyasaya süreceği tahmin ediliyor olsa da, firmanın Windows 10’un çıkışını bekleyeceği ve bunun sonucu olarak yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını sonbahar aylarında piyasaya süreceğini iddia edenler de mevcut.

Panasonic 64 Bitlik İlk Telefonunu Piyasaya Sürdü