Microsoft 9 milyon bilgisayarı kurtarmak istiyor

bilgisayar optimizasyon programları

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft 9 milyon bilgisayarı için devreye girdi. 

35 farklı ülkeden ortaklarla görüşen Microsoft 9 milyon bilgisayarı botnet saldırılarından korumak istiyor. Bunlar dünyanın en tehlikeli saldırıları olarak biliniyor. Necurs botnet dünya çapında yaklaşık olarak 9 milyon bilgisayarda görüldü. 2 aylık süre içerisinde 3.8 milyon spam e-posta üreten en büyük zararlı yazılımlar içerisinde yer alıyor.

Microsoft 9 milyon kurtarma işlemi gerçekleştirecek

Botnet’in algoritmasıyla yeni alan adları oluşturmak isteyen Microsoft, böylece tehlikeyi bertaraf etme peşinde. Ancak şirketin işi hiç kolay olmayacak. Bunun nedeni ise gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel saldırıların da görülmesi gerektiği ile ilgili.

Microsoft 9 milyon bilgisayarı koruyacak1

Bu hamlesi ile 8 yıllık planlama yaptığını söyleyen Microsoft, diğer yazılım kuruluşlarının da konu hakkında çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. Necurs, Rusya merkezli hackerlar tarafından yönetildiği için müdahale etmekte pek kolay olmuyor. Bu nedenle şirketin ortaya koyduğu politikalar sadece onu ilgilendirmiyor. Aynı zamanda geniş çaplı bir destek de alması gerekiyor.

Microsoft tarafından yapılan başvurular sonucunda, alan adlarının kaydedilmesine izin verildi. Böylece şirket bu yazılımı daha rahat bir şekilde kontrol edebilecek. Kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlardan kaldırılmasına yardımcı olmak için diğer internet sağlayıcıları ile çalışmalar yürütülüyor. Sizce Microsoft tarafından yürütülen bu çalışma işe yarayacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.