Microsoft 50000 Adet Ürün Anahtarını Kapattı

windows pirate

Microsoft, Windows ve Office olmak üzere 50 000 adet ürün anahtarını kapatarak, yazılım korsanlarına ağır bir darbe vurdu.

 Microsoft’un bu tür bir karar almasının en büyük nedeni, yazlım korsanlarının bir türlü önüne geçememesi.  Windows işletim sistemini ve Office uygulamasını aktive eden 25 haneli ürün anahtarları bugünden sonra çalışmayacak.  Sözü edilen bu ürün anahtarları, daha çok süreli ve OEM sürümler için kullanılıyordu.

Microsoft bu kararı aylar öncesi almıştı. Öyle ki bu sürümleri satan satıcıları uyardı. Bununla birlikte de lisanslarda manipülasyon yapan satıcılara müdahale etti. Son kullanıcıları da çeşitli yollarla sahte ürün anahtarları kullanmamaları için uyardı.

windows

Yeni nesil yazılım korsanları, eskisi gibi kopya yazılımlar satmıyorlar. Bu kişiler, kısıtlı sürümlerle birlikte test amaçlın, OEM ve geliştiriciler için oluşturulan şifreleri orijinal şifre diye sattıkları tespit edildi. Kullanıcıları kandıran bu yazılım korsanları, bu ürün anahtarlarını gerçek sahiplerin bilgisi olmadan, el altından satıyorlar.

İşin daha da ilginç tarafı ise. Bu ürün anahtarını kullanan kişiler, Microsoft’un güncellemelerini alamıyorlar. Bu güncellemeleri alamayan kullanıcılar zamanla kötü niyetli kişilerin hedefi haline geliyorlar ve kendilerini sanal saldırılardan koruyamıyorlar.

Daha da kötüsü ise, yakalanan bazı korsan Windows sürümlerinde kötü niyetli yazılımların entegre edildiği de tespit edildi. Bu yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle Internet ortamında çok ucuza satılan ürün anahtarlarına çok dikkatlice yaklaşmak gerekiyor.

Windows Phone Satışlarını İkiye Katlayacak