Mi Note 10 dayanıklılık testi ile karşımızda!

Xiaomi Mi Note 10

Mi Note 10, Xiaomi tarafından içinde bulunduğumuz yıl içerisinde piyasaya sürülen 108MP sensöre sahip bir amiral gemisi telefon. Bakalım ne kadar sağlam?

Xiaomi dayanıklılık testlerinden genel olarak başarısız sonuçlar alarak ayrılan bir telefon markası. Bakalım Xiaomi Mi Note 10, YouTube içerik üreticisi JerryRigEverything’in dayanıklılık testinden başarılı sonuçlar alabilmiş mi? Video ekranın, arka panelin ve kamera lenslerinin çiziklere olan dayanıklılıklarını ölçebilmek adına çizik testleri ile başlıyor. Bildiğiniz gibi telefonun ön kısmında bir adet, arka kısmında 5 adet olmak üzere 6 adet kamerası bulunuyor. Ayrıca ön panelin alt kısmında ekrana yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucu mevcut. Bakalım bu testler sonucu telefon parmak izinizi okuyabilecek mi ?

Yukarıda test videosunu izleyeceğiniz Mi Note 10, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi. Telefonun temel özelliklerine baktığımızda ön kısımda 6.47 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğe sahip Amoled ekran bulunuyor. Bu ekranın hemen üst kısmında 32 MP çözünürlüğünde bir ön kamera yer alıyor. Ekranın piksel yoğunluğu 398PPI.

Huawei P40 lite yakında Türkiye’de satışa sunulacak!

5260mAh’lık bir bataryası bulunan Mi Note 10, USB Type-C bağlantısı ile 30W hızlı şarj özelliğine sahip. Telefonun gövdesinde Qualcomm Snapdragon 730G işlemci yonga seti bulunuyor. 2.2GHz 8 çekirdekli bu işlemciye Adreno 618 grafik işlemcisi destek veriyor. İşlemcilerin üretim teknolojisinin 8nm olduğunun altını çizelim. Telefonda 6GB RAM ve 128GB depolama alanı mevcut.

Note 10 kamera özellikleri

Kamera konusunda Xiaomi bu telefonda elinden geleni yapmış. Samsung’dan temin edilen 108MP çözünürlüğündeki sensör Mi Note 10’un ana kamerası olarak tercih edilmiş. Bunun dışında 20MP,5MP,12MP ve 2MP’lik 4 adet kamera arka kısımda yer alacak. 20MP’lik kamera ultra geniş açı, 5MP’lik kamera optik zoom, 12MP’lik kamera derinlik sensörü görevi görecek. 2MP’lik kamera ise makro lens. Telefon şu sıralar ülkemizde 4600-4800 TL gibi bir fiyat aralığından satılıyor.

Mi Note 10