Steam’de ücretsiz oldu! Bu oyunu kütüphanenize eklemeyi unutmayın!

Metro Last Light

Steam’de sıklıkla indirim kampanyaları oluyor. İndirimler iyi olsa da, hem oynanması gereken hem de ücretsiz olan bir oyunun yerine asla geçmez. Şu anda tam bahsettiğimiz gibi durum yaşanıyor. Çıktığı dönemde oldukça sevilen Metro Last Light bir süreliğine ücretsiz oldu.

Steam’de Metro Last Light Complete Edition’a tek kuruş ödeme yapmadan ücretsiz sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, oyunun Steam sayfasına girip, kütüphanenize eklemek. Bir daha sonsuza kadar sizin oluyor. 25 Mayıs tarihine kadar süreniz var. Bu tarihten sonra oyun yine ücretli hale gelecek.

Metro 2033’ün devam oyunu olan Metro Last Light, 2013’te piyasaya sürüldü. Konusu birinci oyun gibi Dmitry Glukhovsky’nin kitaplarına dayanıyor. Nükleer savaş sonucunda yeryüzü yaşanmaz hale geliyor ve insanlar da Moskova metrosunda yer altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Oyuncular Artyom isimli askeri canlandırıyor.

Metro Last Light

Birçok FPS oyunundan farklı olarak Metro serisinde çatışmalarda daha dikkatli yaklaşım sergilemek gerekli. Çünkü düşmanlar oldukça zorlayıcı. Taktik yaparak ilerlemek, gizlenmek ve buna göre saldırmak gerekiyor. Bahsettiğimiz bu durum Metro Last Light’a hayatta kalma unsurları sağlıyor, oyunu daha gerilimli hale getiriyor. Birçok düşman var, insanlar dışında mutasyona uğramış korkutucu yaratıklarla savaşıyorsunuz. Oyunun grafikleri zamanı için güzeldi, sonuçta Last Light’ın çıkmasının üzerinden 10 yıl geçti ve grafikleri yaşlandığını hissettiriyor. Buna rağmen yıkılmış Moskova şehri yıllar sonra bile nükleer savaş sonrası atmosferi ekrana başarıyla yansıtıyor.

Bazı görevlerde yeryüzüne çıkıyorsunuz, fakat yüksek radyasyondan dolayı maske kullanmanız lazım. Ancak maskenin hava filtreleri var ve bittiği zaman başınıza bela oluyor. Bu nedenle kaynak yönetimi de Metro Last Light’ın oynanışında önemli olan bir başka özellik. Tüm oynanış faktörlerini bir araya getirip, zorluk seviyesini en yüksekte oynarsanız, Metro: Last Light kabusa dönüşebilir. Hatta birçok kişi de oyunun zevkinin çıkması için en zor seviyeyi tavsiye ediyor.

Metro: Last Light, çizgisel bir oyun. Bu yüzden bazı oyuncular şikayetçi olabilir. Mesela serinin en son çıkan oyunu Metro: Exodus, geniş oynanış alanı ve özgürlük sunuyor. Last Light’ın 12 saatlik oynanışa sahip olduğunu da belirtelim.

Death Stranding ücretsiz oldu