Meta, Elon Musk’ın sevmediği kişilere Instagram ve Threads hesabı açıyor

Instgaram algoritması yüzünden tekrar mercek altında

Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasındaki rekabet daha kızgın bir hal alıyor diyebiliriz. Meta, Musk’ın sevmediği kişilere hesap açıyor. İşte tüm detaylar.

Meta Threads, yayına girmesinden sonraki yaklaşık 40 saat içinde 70 milyondan fazla hesabın kaydedilmesiyle bu hafta patladı. Uygulama çok doğru bir zamanda piyasaya sürüldü zira Twitter aşağı doğru gitmeye başlamıştı. Kullanıcılardan biri ise Twitter sahibi Elon Musk’ın jetini takip ettiği iddia edilen ve suikast söylemleri ile gündeme gelen br isim. Meta, @elonmusksjet’i hem Instagram’da hem de Threads’te geçici olarak askıya almıştı. Jack Sweeney’e isimli hesap Musk’ın jetinin nerede olduğuna dair paylaşımlar yapıyordu. Sweeney, askıya alınan hesapların aslında hata olduğunu ve Meta’nın Musk’ın jetiyle ilgili paylaşım yapan hesaplara karşı negatif bir tutumu olmadığını bildirdi. Sweeney’in açıklamasına göre şimdi bu hata düzeltildi ve askıya alınan hesap artık aktif.

Meta, Elon Musk'ın sevmediği kişilere Instagram ve Threads hesabı açıyor

Hesap, Cuma günü erken saatlerde Meta’nın moderatörlerinin de dikkatini çekmiş gibi görünüyordu. Söz konusu hesap artık hem Instagram hem de Threads platformunda mevcut. Sweeney, Musk’ı daha kendisi Twitter’ı dahi satın almadan önce rahatsız etmeye başlamıştı. Musk’ın uçağının özel bilgilerini platformda yayınlıyorlardı. Bir noktada Musk, hesabı silmek için Sweeney’e 5.000 $ teklif etti, ancak teklif reddedildi. 50.000$’lık bir karşı teklif ya da Musk’ın şirketlerinden birinde stajyerlik dahi sonuç vermedi. Aralık ayında, Musk Twitter’ı satın aldıktan birkaç ay sonra, şirket ElonJet hesabını kalıcı olarak askıya aldı.

Viewsonic LS610WH : Güç adaptörlerine ihtiyaçı ortadan kalkıyor