Meizu 15 serisinde çentikli tasarıma yer verilmedi

yeni

Çinli üretici Meizu, yeni amiral gemisi Meizu 15 serisini duyurdu.

Meizu 15 serisi yelpazesinde bulunan amiral gemilerinin tasarımları bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı. Oldukça alışık olduğumuz çentikli çerçeve tasarımını bu sefer göremedik. Daha geniş ekran ve dikdörtgen kenarlığıyla dikkat çeken çerçevesi ile bizi eski tip tasarımlara geri götürdü.

Tanıtılan 15 serisinde 3 farklı telefona yer verilmiş. Farklı tip ekranları bulunan telefonların özellikleri ise şöyle;

MEIZU 15  Plus 5.95 inch 1440p OLED ekrana sahip, MEIZU 15 5.46 inch 1080p OLED ekrana sahip ve son olarakta MEIZU 15 Lite 5.6 inch 1080p LCD. Meizu 15 Lite amiral gemisinde daha uyun maliyetli bir ekran teknolojisi kullanılmış.

İşlemci seçimine geçecek olursak bizi yine şaşırtan Meizu, plus serisinde Samsung Exynos 8895 işlemcisini tercih etmiş. Bu işlemci daha öncede Samsung firması tarafından GalaxyS8 serisinde kullanılmıştı. Meizu 15 amiral gemisinde Snapdragon 660, Meizu 15 Lite amiral gemisinde ise Snapdragon 626 işlemcisini kullanmış. Maliyet hesabını burada da yapmış.

Size daha tanıdık gelebilmesi için tasarım açısından MEIZU serisi için, iPhone 7 serisinin dört tarafı daha ince halini düşünebilirsiniz. Alt tarafında bir parmak okuyucusu da bulunuyor.  Flyme7 yazılımı ile çalışan parmakizi okuyucusu telefonun titreşim modülü ile entegre halinde çalışmakta olduğunu görürsünüz. Bu oldukça güzel bir haber çünkü çoğu Android telefonunda bu özellik hala eksik.

Meizu, 15 serisinde bulunan 3 telefon ile bizleri 20mp selfie kamerası ve 12mp arka kamerası ile bizleri selamlıyor.

Son olarakta, Meizu 15 ve Meizu 15 Lite modelleri 4 GB RAM ve 3.000mAh bataryaya sahip. Meizu, beklendiği gibi plus modelinde biraz daha çıtayı yükseltmiş. 6GB RAM ve 3.500mAh bataryaya sahip. Donanım özelliklerine bakacak olursak satın alanların pekte pişman olmayacağını söyleyebiliriz.

Meizu 15 serisine ait telefon fiyatları ise şöyle; Plus modeli ~$475, 15 modeli ~$400, Lite modeli ~$270 olarak Çin ‘de yuan parabirimi ile satışa sunulacak.

Görünen o ki, Meizu yeni telefon serisinde sunduğu her cebe girebilecek seçenekleriyle tüketicilerini oldukça şımartacak. Bu gerçekten harika!