MediaTek yeni yonga seti üzerinde çalışıyor

MediaTek yeni yonga seti

MediaTek yeni yonga seti üzerinde çalışmalarına şimdiden başlamış durumda. Yeni yonga setleri 2021’in ilk ışıklarında tanıtılacak.

MediaTek geçtiğimiz yılları oldukça kötü bir pozisyonda kapatmıştı. Şirket, amiral gemisi segmentinde rekabet etmenin bir yolunu bulamamıştı. Ayrıca firmanın orta sınıf SoC’leri ise beklenen etkiyi yaratamamıştı. Geçen yıl Helio G90T oyun yonga setinin piyasaya sürülmesiyle her şey değişmeye başladı. Oyun odaklı SoC’sinin gelmesinden sonra, firma kötü gidişatına bir son vermişti. MediaTek yeni yonga seti ile tekrardan pazardaki konumunu güçlendirecek gibi görünüyor.

Yeni Realme C15 Snapdragon işlemci ile geldi

Yonga seti üreticisi, 5G’ye hazır Dimensity yonga seti serisinin lansmanı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Firma, son teknoloji, güçlü performans, güç verimliliği ve daha da önemlisi, onunla birlikte olan telefonlar Qualcomm Snapdragon 765G kullananlardan daha ucuza gerçekten mükemmel yonga setleri geliştirdi.

Tayvanlı yonga üreticisi, ABD’deki rakibini orta sınıf segment için daha fazla 5G yonga seti dağıtmaya zorladı. Yakın tarihli bir rapora göre, MediaTek’in yedekte daha fazla yonga seti var.

MediaTek yeni yonga seti üzerinde çalışılıyor

Çinli popüler sızıntı Digital Chat Station’a göre şirket, pazar için iki yeni yonga seti hazırlıyor. İki yeni yonga seti MT6839 ve MT6891 olarak biliniyor. 5nm veya 6nm üretim sürecini temel alacaklar ve daha güçlü bir ARM Cortex-A78 çekirdeği sayesinde yüksek performans sunacak.

MediaTek yeni yonga seti

MediaTek’in en güçlü yonga seti Dimensity 1000+. Cortex-A77 çekirdekleriyle birlikte geliyor ve 7nm’lik bir işlem sürecine sahip. Bu nedenle, yeni çipler performansta önemli artışlar sağlayacak ve aynı zamanda şirketin mevcut teklifinden daha fazla güç verimli olacak.

Elbette yonga setlerinin ikilisinin 5G modemler içermesini bekliyoruz. Sonuçta, bugünlerde beşinci nesil ağı atlamak için hiçbir neden yok. Dimensity serisi, daha fazla kişinin 5G’ye hazır bir akıllı telefona sahip olmasına yardımcı oldu. Şirketin önümüzdeki yıl da bu mirası koruyacağına inanıyoruz.