Marvel mobil platformlara ağırlık veriyor

marvel

Son dönemlerde beyaz perdeden, sanal dünyaya kadar bir çok platformda karşımıza çıkan Marvel, mobil oyunlara ağırlık verme kararı aldı.

Süper kahramanlar denilince akla gelen ilk isimlerden birisi de hiç şüphesiz Marvel olacaktır. DC Comics ile birlikte, süper kahramanlar dünyasının yapı taşlarından biri olan şirket, son dönemlerde oldukça faal görünüyor. Kendi yarattığı dünyadaki süper kahramanları birer birer beyaz perdeye aktarmakla meşgul olan Marvel’ın tek boy gösterdiği alan beyaz perde değil.

Şu aralar bazı kuruluşlar ile çeşitli anlaşmalar imzalayan şirket, dizi sektörünün yanı sıra, oyun sektöründe de önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Konsol ve PC için geliştirilen oyunlar bir yana, Marvel için mobil platformların da değeri hayli fazla.

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi bir açıklamada FoxNext Games ve Marvel’ın, süper kahramanları odağına alan yeni bir yapım üzerinde çalıştıkları belirtildi. Marvel evrenini daha da genişletecek olan bu yapım hakkında konuşan yetkililer, oyunun FoxNext Games bünyesindeki Aftershock stüdyosu tarafından geliştirileceğini belirttiler.

Aftershock stüdyosu daha önce Blizzard, Riot ve EA gibi firmalarda çalışmış elemanları bünyesinde bulunduruyor.

Şimdilik yeni oyun hakkında pek bir bilgi verilmese de her iki tarafta oyun sevelerin beklentisinin fazlasıyla karşılanabileceği yönünde hem fikir.

Marvel’ın yeni mobil oyununun da ücretsiz olarak sunulacağı ve oyun içi nesnelerin satışı ile gelir sağlanacağı tahmin ediliyor. Zira firma tarafından şimdiye kadar desteklenmiş olan tüm mobil oyunlar aynı çalışma prensibine sahip.