Marmaris artık en hesaplı tatil bölgesi değil

Marmaris artık en hesaplı tatil bölgesi değil

Marmaris artık en hesaplı tatil bölgesi olmaktan çıktı. İşte tüm detaylar.

Yeni araştırmalara göre Bulgaristan’daki Sunny Beach, aile tatili için en uygun fiyatlı destinasyon olarak Türkiye’nin Marmaris kentini geride bıraktı. Yemekler, içecekler ve güneş kremi de dahil olmak üzere 10 temel öğenin maliyetini karşılaştıran bir araştırma, Sunny Beach’in 2024’te İngiliz turistler için en iyi değeri sunduğunu ortaya çıkardı. Bulgaristan’ın en popüler Karadeniz tatil beldesi, 10 öğenin tamamı için 110 £’un biraz üzerinde bir fiyatla, turistlerin paranın karşılığını en iyi şekilde alacağı yer olarak Algarve, İbiza ve Lanzarote dahil olmak üzere diğer 15 en iyi aile tatil destinasyonunu geride bıraktı.

Marmaris artık en hesaplı tatil bölgesi değil

Geçtiğimiz yılın en iyi tatil noktası kazananı Mamaris’in 7 £ farkla önünde yer alan Bulgaristan köyü artık turistler için daha ideal bir seçim. Aynı dönemde Sunny Beach’te fiyatlarda yüzde 9,8’lik bir artış yaşanırken, raporda Türkiye’ye kıyasla pek çok tasarrufun olduğu ortaya çıktı. Örneğin, Sunny Beach’te bir şişe bira, Türkiye’ye göre 1,50 £ daha ucuz. Mamaris, bir şişe güneş kremi 4,23 £ daha ucuz ve şarap ve alkolsüz içeceklerden oluşan üç çeşitli aile yemeği de 4,23 £ gibi bir fiyata mal oluyor. Bir aile yedi gece boyunca dışarıda yemek yerse Bulgaristan köyünde, tatil boyunca 29,61 £ tasarruf edebiliyor.

Her iki destinasyon da güzel plajların yanı sıra çok sayıda çocuk dostu aktivite sunmakta. Sunny Beach, kumdan kaleler inşa etmek ve dalgalarda su sıçratmak için mükemmel olan uzun, kumlu bir sahil şeridine sahip. Marmaris ise zengin tarihi ile ünlü.

Yapay Zeka YouTube Videolarının Sıkıcı Kısımlarını Atlayacak