MacBook Sorunları Apple’ın Başını Ağrıtacak

macbook retina

2011 yılında üretilen MacBookmodellerinde karşılaşılan sorunlardan şikayet eden kullanıcıların sayısının artması Apple’ın başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın bugün olduğu teknoloji devi haline gelmesinde piyasaya sürdüğü üst düzey cihazlar kadar kullanıcılarına sunduğu üst düzey hizmet de etkili olmuş olsa da, Apple‘ın da kullanıcılarını kızdırdığı zamanlar olmuyor değil. Apple ile kullanıcılarını karşı karşıya getiren bu sorunların belki de en ünlüsü ise yıllardır devam eden MacBook davası.

apple macbook air

2011 yılında üretilen MacBook Pro modellerinin 15 inç ve 17 inçlik versiyonlarını satın alan kullanıcıların şikayetleriyle başlayan süreç Apple‘ın bu sorunları kabul etmemesiyle daha da büyümüş ve nihayet mahkemeye taşınmıştı. 2011 yılında üretilen MacBook Pro modellerinin AMD tarafından üretilen GPU’larında sorun olduğunu iddia eden kullanıcıların Apple’dan üretim hatasını kabul etmesini istediği bu dava yıllardır sonuca varamadığı gibi, daha da büyüyecek gibi görünüyor.

ABD’deki kullanıcılar tarafından bir süre önce başlatılan yasal süreç devam ederken, benzer sorunlarla karşılaşan Kanadalı kullanıcılar da bir araya geldiler ve Apple‘a karşı toplu bir dava açtılar. Artık iki farklı koldan gelen bu şikayetler karşısında Apple’ın boyun eğmesi ve basında adının kötüye çıkmasındansa kullanıcıların sorunlarını gidermeyi tercih etmesi bekleniyor.

The Witcher 3’ün Ertelenmesi Hakkında Yeni Detaylar