#İŞBİRLİĞİ
LG Q60, orta seviyede konumlandırabileceğimiz bir akıllı telefon. Ürün, ilk etapta 6.26 inç değerde ekranı ve arka tarafta konumlandırılan üçlü kamera sistemiyle dikkatleri üzerine topluyor.
LG Q60 inceleme. Bu fiyatla LG’nin işi zor, güçlü rakipler var!
LG’nin son yıllarda eskiye kıyasla popülaritesini kaybettiği bir gerçek. Firma, akıllı telefon pazarında çoğu kez radikal adımlar atsa da bunlar son tüketici tarafında pek ilgi görmedi. Tabii firmanın giriş ve orta seviyeye yönelik telefonları da var, ama özellikle son dönemde Çinli üreticilere daha ciddi ilginin olduğu bir gerçek. Sebebi ise basit, daha iyi özellikler ve daha uygun fiyatlar…
Telefonun öncelikle tasarımıyla başlayalım isterseniz. LG Q60, 8.7mm kalınlıkta ve 172 gram ağırlıkta. Pek ince ve hafif bir telefon olduğunu söylemek güç. Arka yüzeyi cam gibi, parlak ve oldukça da kaygan. Dolayısıyla kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü düşerürseniz ciddi bir zarar ortaya çıkabilir. Bir kılıfla kullanmak daha mantıklı olacaktır. Arka tarafta dikkat çeken bir diğer nokta ise, parmak izi okuyucu sensör. Artık pek çok orta seviye telefonda da parmak izi okuyucu sensörün ekrana yedirildiğini görüyoruz. LG ise bu modelinde biraz daha geleneksel bir yöntemi tercih etmiş.
Telefonun ön kısmında herhangi bir fiziksel tuş yer almazken, sağ tarafta güç tuşu, sol tarafta da ses tuşlarıyla birlikte Google Asistan tuşu konumlandırılmış. Siyah çerçeve boşlukları tabii ki dikkatlerden kaçmıyor. Yine de yumuşatılmış köşeleri ve damla çentik içine gömülen selfie kamerasıyla şık görünüyor.
Cihazın ekran çerçeve oranı ise, %78.8. Açıkçası biraz daha iyi olabilirdi. 6.26 inç değerdeki IPS ekran da 269ppi değerinde ve 720 x 1520 çözünürlük sunuyor. Bu değerler de biraz daha iyi olabilirdi. Özellikle güneş altındaki kullanımlarda ekranın görüntüleme performansında düşüşler yaşanıyor ve net görüntüleri elde etmek zorlaşıyor. Tekrar etmek gerekirse, 6 inç üzeri büyüklüğü olan bir ekranın daha keskin görüntüler verebilmesi için 269ppi’dan fazlasını sunması gerekirdi.
MediaTek’in Helio P22 çipsetiyle gelen telefonda Android 9 işletim sistemi var. Arayüzü basit ve kullanımı kolay. Lakin çok da yüksek performans beklememeli, güncel üç boyutlu oyunlar için Q60’a güvenmemelisiniz. Tabii bu, cihazda oyun oynayamayacağınız anlamına gelmiyor. Aksine, Google Play Store’daki pek çok oyun ve uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Ancak hem görsel kalite hem de akıcılık tarafında yüksek beklentileriniz olmamalı.
Gelelim kameralara. Q60’ın arka tarafında 16+5+2MP’ten oluşan üçlü kamera sistemi var. Son yıllarda pek çok telefonda bu tip hamleler görüyoruz, dolayısıyla LG de bizi şaşırtmadı. Portreler çekebilir, geniş açılı fotoğraflar çekebilir ya da isterseniz tek tuşla YouTube üzerinden canlı yayın başlatabilirsiniz. Özellikle hemen her gün, hemen her mekanda vlog çekenler için YouTube’a kolay erişim özelliği hoş olmuş. Ön tarafta da 13MP selfie kamera var. Kameralar genel olarak iyi ışıklı ortamlarda iyi sonuçlar veriyor. Işık seviyesi azaldıkça performans da düşüyor. Hem çekim hızı yavaşlıyor hem de detay seviyesinde düşüşler oluyor.
Pil tarafına baktığımızda, telefonun 3500mAh değerde pili var. Hızlı şarj ya da kablosuz şarj gibi detaylara bu telefonda yer verilmemiş. 3500mAh değerdeki pil, tek şarj ile genellikle bir günü rahatlıkla çıkarmanızı sağlıyor. Tabii videolar ya da oyunlarla içli dışlıysanız bir günü görmeniz de zor oluyor. Zaten pek çok telefonda da benzer durumlar söz konusu.
Eğer ağustos ayı içinde LG Q60 alırsanız, yanında 10000mAh powerbank ve 64GB microSD kart da hediye olarak geliyor. Telefonun fiyatı ise, 2499 TL. Evet, bu fiyat civarında Samsung ve Huawei’nin başarılı oyuncuları olduğunu söylememiz lazım.
“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”