LG G8 ThinQ modelinde batarya kurnazlığı yapılmış!

LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ modeli, şirketin amiral gemileri arasında yer alıyordu. Teknik özellikleri bakımından üst segment sayılabilecek bu ürün, bahsedildiğine göre bazı teknik yazılımsal sorunlara sahipti.

Şirketin yazılımsal problemlerinin her ne kadar birkaç detaydan oluştuğu sanılsa bile, aslında durum hiç de göründüğü gibi değilmiş. Şirket tarafından ekranda görünen bataryayı değiştirmeyin yazısı, aslında gerçekten de yaralanmanızı önlemek içinmış.

LG G8 ThinQ modeli bataryada servis tekeli oluşturdu

Markası her ne olursa olsun alacağınız akıllı telefonlarda bataryayı değiştirme imkanımız maalesef bulunmuyor. Daha önceki cep telefonları, istenildiği gibi çıkarılıp yerine yenileri takılabiliyordu. LG G8 ThinQ modeli, bunu birkaç adım daha ileriye taşımayı başardı.

LG G8 ThinQ modeli

Bazı tamir programlarına bakarak sizler de evde batarya değişimi yapabiliyordunuz. Ancak LG G8 serisinin bu modelinde, hiçbir şekilde batarya değiştirme imkanınız bulunmuyor. Batarya, cep telefonuna o kadar sert bir kimyasalla yapıştırılmışki ne yaparsanız yapın onu oradan çıkarmanız neredeyse imkansız.

Bataryanın çok fazla zorlanması durumunda, kırılma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Hatta bazı kullanıcıların batarya patlaması problemi ile karşı karşıya kalacağını da ifade edebiliriz.

LG, böyle bir batarya kurnazlığı yaparak G8 ThinQ modelinde bulunan bütün bataryaların servislerde değiştirilmesine çaba harcamış. Böylece servis dışında herhangi bir yere götürdüğünüzde, batarya yanlış müdahalelerle imha edilmiş olacak. LG’nin izlediği bu stratejiyi nasıl buluyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

LG V35 ThinQ Android Pie güncellemesi yayınlandı