LG G3’te öyle bir Açık çıktı ki…!

LG G3te öyle bir Açık çıktı ki...

LG G3’te beklenmedik bir Güvenlik Açığı ortaya çıktı.

Bu Uygulama ile potansiyel tehlikeye maruz kalan LG G3 Kullanıcı sayısının 10 milyon civarında olduğu söylenirken Smart Notice Uygulaması üzerinden cihazın SD Kart üzerinde, kayıtlı önemli Kişisel Dosyaların kötü niyetli Kişiler tarafından uzaktan çalınabileceği de belirtiliyor.

Söz konusu güvenlik açığına neden olan konu ise şu: Firmanın; LG G3’ü ile birlikte ön yüklü olarak gelen Smart Notice Uygulaması bu soruna neden oluyor.

Şirket; LG G3 Kullanıcılarının, bu Uygulamayı hemen güncellemesi gerektiğini söyledi. Cynet ve BugSec isimli Firmalarda yapılan araştırmalarda, LG G3 modelinde standart olarak yüklü olan: “Smart Notice” Uygulamasında bir Güvenlik Açığına rastlandı.

“SNAP” ismi verilen güvenlik açığında Saldırgan; rastgele bir JavaScript kodu gönderip Cihazın güvenliğini ele geçiriyor.

Bu durum da sistemde Çökme Hataları ve Kullanıcının önemli bilgilerinin çalınmasına kadar gidebiliyor. Bir Veri; Smart Notice Uygulamasına kontrolsüz bir şekilde sızarsa zararlı bir bildirim cihaza geçebilir; ancak eğer kontrollü bir şekilde sızarsa Zararlı Yazılım kaldırılabilir.

Daha önce bahsettiğimiz gibi LG, bu açığı kapamak için bütün G3’lere bir Güncelleştirme sundu. Eğer Cihazınızı güncellemediyseniz hemen Güncelleştirmeyi cihazınıza kurun.

ABD’de en çok satan Windows Phone’lar belli oldu!