LG, dünyanın en küçük OLED TV’sini çıkarmaya hazırlanıyor

lg oled tv

LG Electonics, 20 inçlik bir ekrana sahip olan, dünyanın en küçük OLED TV’sini çok yakında piyasaya sürebilir.

Son yıllarda ekran teknolojileri konusunda lider firmalar arasına girmeyi başaran LG Display, çok yakında 20 inçlik OLED ekranını piyasaya sürecek. 20 inçlik bu OLED ekran, LG Electronics’in dünyanın en küçük OLED TV’sini üretmesinin önünü açabilir.

LG Electronics, bugün piyasadaki en iyi OLED TV’lerin bazılarına imza atarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koymuştu. Şirketin TV’leri, başka şirketlere de ekran üreten LG Display tarafından geliştiriliyor. Bu yüzden LG Display tarafında yaşanan bir yenilik, kısa süre sonra LG Electronics ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Bu yüzden 20 inçlik yeni ekranın da LG Electronics ürünleri arasında kendisine yer bulacağı tahmin ediliyor.

LG OLED TV

Bu da dünyanın en küçül OLED televizyonunu ortaya çıkaracaktır. Bugün LG’nin en küçük OLED televizyonu 42 inçlik LG C2 OLED. Şirketin ürettiği en küçük bilgisayar monitörü ise 27 inçlik LG UltraFine Display OLED Pro. Ancak LG Display yöneticisi Kang Won-Seok’un son açıklamaları, bunun çok yakında değişebileceğini gösteriyor.

Won-Seok, üretecekleri yeni 20 inçlik OLED panellerin tam olarak hangi cihazlarda kullanılacağı hakkında çok fazla detay paylaşmadı. Ancak bu panelin bir TV ekranında kullanılma ihtimali oldukça yüksek. Özellikle pandemi sebebiyle insanların evlere kapanması ve pek çok kişinin evden çalışma düzenine geçmesi, TV’lere olan ilgiyi epey arttırdı. Bu yüzden şirketin bu alanda sunduğu ürünleri çeşitlendirmek istediği biliniyor. 20 inçlik bir OLED TV sunmak da şirketin daha fazla kullanıcı çekmesine yardımcı olabilir.

vivo katlanabilir telefon eylül ayında geliyor