Lezzet Ankara Yemeksepeti tarafından eleştirildi: Yüzde sıfır komisyon tepki çekti

timthumb

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Lezzet Ankara isimli bir proje duyuruldu ve Lezzet Ankara Yemeksepeti tartışması başladı. Bu proje kapsamında esnafa yüzde 0 komisyon ile hizmet verileceği duyurulmuştu.

Her geçen gün mobil uygulama şirketleri daha fazla büyüyor. Aklınıza gelebilecek tüm uygulamalar için çeşitli girişimler oluşturuluyor. Bunlardan bazıları büyük bir kullanıcı potansiyeline ulaşırken ne yazık ki önemli bir bölümü arka planda kalıyor.

Özel şirketler arasındaki rekabet büyük ölçüde anlaşılabilir. Ancak işin içerisine devlet gelince durum biraz daha farklı oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş pandemi nedeniyle esnafın zarar ettiğini biliyor. Bu nedenle Yemeksepeti benzeri bir uygulamanın başlatılmasını sağladı.

Lezzet Ankara Yemeksepeti tarafından hoş karşılanmadı

Esnaflar bu platforma kayıt olduktan sonra istedikleri gibi satış yapabilecek. Restoran ve kafe gibi mekanlara yönelik olan bu uygulama özellikle son dönemlerde çok zor zamanlar yaşayan restoran ve cafe gibi mekanları canlandırabilir.

Lezzet Ankara Yemeksepeti

Burada asıl can alıcı nokta komisyon oranları ile ilgili. Yemeksepeti komisyon oranları kimi zaman yüzde 37 seviyelerini bile bulabiliyor. Bu durumda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan lezzet Ankara uygulamasının yüzde sıfır komisyon alması işin rengini değiştiriyor.

Yemeksepeti tartışması mahkemede bitecek gibi görünüyor!

Şirketin CEO’su tarafından Twitter hesabı üzerinden yayınlanan bir paylaşım kafa karışıklığına neden oldu. Bu paylaşımda rekabetin güzel bir şey olduğu söylenmesine rağmen yüzde sıfır komisyon ile dalga geçildi. Bu komisyon oranının yerine üzerine para verilmesi gerektiği söylendi. Peki siz Yemeksepeti ve Lezzet Ankara arasındaki rekabet hakkında ne düşünüyorsunuz?