Lenovo Z6 yüzde 93.1 ekran gövde oranıyla geliyor

lenovo z6 1 1

Lenovo’nun orta segmentteki yeni modeli Z6 ekran gövde oranıyla rakiplerine meydan okuyor. İşte Lenovo Z6 hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Lenovo, yakında orta segmente hitap eden yeni modeliyle teknoloji tutkunlarının karşısına çıkacak. Önümüzdeki ay içerisinde tanıtılması beklenen Lenovo Z6 özellikleri artık netlik kazanmaya başladı.

Ortaya çıkan son bilgilere göre Lenovo’nun orta segmentteki yeni modeli Snapdragon 730 yonga setiyle gelecek. Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere bu yonga seti şu anda orta seviyedeki en güçlü çip konumunda. Hatta bu yonga setinin üst segment olarak nitelendirdiğimiz bazı yongalara kafa tuttuğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Lenovo Z6 özellikleri netlik kazandı

Z6’nın bir diğer ortaya çıkan teknik özelliği ise 4000 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerindeki bataryası. Hızlı şarj teknolojisini de destekleyen bu batarya sadece 15 dakikalık şarj ile 2 saatlik oyun süresi vaat ediyor.

lenovo z6 2

Teknik özellikleriyle rakiplerine göz dağı veren Lenovo Z6 tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekecek diyebiliriz. Su damlası şeklindeki çentik tasarımıyla gelen Z6, 6.39 inçlik OLED ekranla göz kamaştıracak. Ayrıca telefonun ekran gövde oranının da yüzde 93.1 seviyesinde olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Bu ekran gövde oranının hali hazırda satışta olan birçok telefondan daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Zira çentiksiz modellerde bile ekran gövde oranı yüzde 90 üzerine çıkamıyor.

600 nit‘lik ekranı ile şimdiden merak konusu olan modelin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz netleşmiş değil.

Xiaomi Mi 9T ve iPhone X kamera karşılaştırması