Lenovo çıldırdı: Z6 Pro modeli 100MP kamera ile geliyor

Lenovo Z5 Pro

Lenovo Z6 Pro modeli ile ilgili öyle bir haber geldi ki, inanıp inanmamakta herkes güçlük çekti. 100MP arka kamera olur mu demeyin. Lenovo bunun Z6 Pro modelinde olacağını söylüyor.

Arka kameralarda üçlü sistemler genellikle, son dönemlerde çok sık kullanılıyor. Bu kameraların özellikleri ise, ağırlıklı olarak 24MP ortalamaya sahip. Son olarak Nokia, en çok arka kamera kullanan akıllı telefon üreticisi olmayı başarmıştı.

Lenovo Z6 Pro modeli, kendisini kamerasıyla pazarlayacak

Bilindiği üzere Lenovo, bir pazarlama stratejisi olarak genellikle modelleri ile ilgili abartılı bir haber çıkarır. Ancak bu seferki haber sızıntısı, Lenovo şirketinin en yetkili ağızlarından birisi tarafından ortaya atıldı.

Lenovo Z5 Pro 100MP

Popüler işlemci markası olan Qualcomm kullanılarak üretilecek Z6 Pro, yüksek megapiksele sahip bir model ile geliyor.
Lenovo hakkında her ne kadar olumlu görüşler yer alsa bile, bazı eleştirmenler tarafından da sert yorumlar alıyor. Çoğunlukla şirketin; megapiksel arttıracağına, yazılımı arttırması yönünde telkinde bulunuluyor.

Bilindiği üzere kuruluş, kamera lensleri ve yazılımı bakımından biraz eski bir model kullanıyor. Bu nedenle Lenovo akıllı telefonları, çözünürlük olarak düşük segmentte değerlendirilebilir.

Lenovo 100MP kameralı akıllı telefon; en çok tartışılan konulardan bir tanesi olarak bilinen, “kameralarda yazılım mı, donanım mı ” tartışmasını yeniden başlatacak.

Lenovo Z5 için Android 9 Pie güncellemesi geliyor!