Lamborghini’den Papa’ya Özel Huracan

Lamborghiniden Papaya Özel Huracan

İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini, Papa için özel olarak üretilen Vatikan bayrağının renklerindeki Huracan’ı teslim etti.

İtalyan firma Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco için ürettiği Huracan Supercar‘ı Vatikan şehir devletinin renklerine boyadı.  Lamborghini patronu Stefano Domenicali tarafından düzenlenen özel bir törenle Vatikan’a teslim edilen Huracan, Papa tarafından kutsandı ve hemen ardından imzalandı.

Özel üretim Huracan açık arttırmada satılacak.

Yapılan açıklamaya göre Papa Francis‘in isteği üzerine özel yapım Supercar gelecek yıl Mayıs ayında RM Sotheby tarafından düzenlenecek müzayedede açık arttırma ile satılacak. Müzayede ile elde edilen gelirler; Irak’taki Nineveh ovasındaki Hristiyan topluğuna, kaçakçılık ve istismar mağdurlarına yardım eden Papa Yuhanna XIII topluluğuna ve Afrika’daki kadınlara ve çocuklara yardım eden İtalyan derneklerine dağıtılacak.

Lamborghini‘nin bu büyük jestine karşılık Papa Francis‘in biraz daha mütevazi arabaları tercih ettiği düşünülüyor. Kardinal olduğu zamanlarda toplu taşımayı tercih eden Francis, daha önce Vatikan çevresinde 1984 model Renault 4 kullanıyordu. Şimdilerde ise İtalya’daki bazı gezilerinde kiliseye ait Ford Focus kullanıyor. Ayrıca 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan ziyaretlerinden Fiat 500L ve Jeep Wrangler arazi aracı kullanmıştı.

Elektrikli Mercedes Citaro, 2018 yılında geliyor