Kung Fu Panda 3, Şimdiden Artıya Geçti!

kung fu panda 3

Dreamworks tarihinin en başarılı animasyonlarından Kung Fu Panda serisinin üçüncü halkası Kung Fu Panda 3, 22 Ocak’ta Avrupa’da, 29 Ocak’ta ise Amerika’da gösterime girdi. Film, şimdiden yapım bütçesini, gişe hasılatıyla ekarte etti.

Kung Fu Panda serisi, Disney’in en büyük rakibi Dreamworks’ün en önemli kozları arasında. Öyle ki, ilk iki film rahatlıkla toplam 1.4 milyar dolar gişe hasılatı elde ederken; animasyonun Legends Of Avesomeness isimli beyaz cam serisi ve çizgi romanları da hayranların beğenisine sunuldu.

Ülkemizde, 18 Mart 2016’da gösterime girecek serinin üçüncü halkası, yayınlanışının ardından sadece 10 gün geçmişken, 130 milyon dolarlık yapım bütçesini, 150 milyon dolar gişe hasılatı ile ekarte etti. Üstelik Kung Fu Panda 3, henüz en güçlü olduğu pazar Çin’de gösterime girmedi ve ülkemizin de dahil olduğunu bazı bölgelerde görücüye çıkmadı.

Kung Fu Panda 3

Yönetmenliğini Jennifer Yuh Nelson  ve Alessandro Carloni ikilisinin, senaristliğini ise Jonathan Aibel ile Glenn Berger’ın üstlendiği yapımın seslendirme kadrosunda ise Jack Black, J.K. Simmons, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, Seth Rogen, Lucy Liu, Jean-Claude Van-Damme, Kate Hudson, James Hong, James Hong, Fred Tatasciore, Al Roker, Barbara Dirikson, Willie Gest gibi pek çoğu Oscarlı, popüler sanatçılar yer alıyor.

Serinin yeni halkası Rotten Tomatoes, Metacritic gibi sitelerden de, ezici çoğunlukla pozitif eleştiriler almayı başardı.

Filmin, dünya çapında 800 milyon dolar civarında gişe hasılatı elde etmesi bekleniyor.