Kung Fu Panda 3, Bütçesini İkiye Katladı!

Kung Fu Panda 3 1

Dreamworks Animations’ın en başarılı film serilerinden biri olan Kung Fu Panda, serinin üçüncü halkasıyla da büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

DreamWorks Animation ve Oriental DreamWorks tarafından geliştirilip, 20Th Century Fox Studios tarafından yayınlanan Kung Fu Panda 3, yaklaşık iki hafta içerisinde 350 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Fantastik-aksiyon animasyon filminin yapım bütçesi ise 140 milyon dolardı. Üstelik Kung Fu Panda 3, en iddialı olduğu pazar olan Çin’de, birkaç gün önce gösterime girdi. Ülkemizin de içinde bulunduğu pek çok Doğu Avrupa ve Asya ülkesinde ise, yapımın gösterime girmesi Mart’ın ortasını bulacak.,

Kung Fu Panda

Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman (Oscar Ödüllü), Angelina Jolie (Oscar Adayı), J. K. Simmons (Oscar Ödüllü), Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Kate Hudson, and James Hong. Jean-Claude Van Damme ve Randall Duk Kim gibi efsaneni isimlerin seslendirme kadrosunu üstlendiği filmde, Jonathan Aibel ve Glenn Berger senaristlik yaparken, Kung Fu Panda 3’ün müziklerini ise e Pirates of the Caribbean, The Thin Red Line, Gladiator, The Last Samurai, The Dark Knight Trilogy, Inception, ve Interstellar’dan tanıdığımız yine Oscar ödüllü müzisyen Hans Zimmer besteledi.

Yapımın Çin Halk Cumhuriyeti’nde bu kadar geç gösterime girmesi ise bir pazarlama stratejisi. Zira Çin Mitolojisi’ni esas alan yapım, tam da Çin Yeni Yılı’nda gösterime girdi. Bu hamle başarıya kavuşmuş gibi gözüküyor.

Serinin yapımcıları, bu ivme devam ederse, Kung Fu Panda’nın altı filmlik bir zincire ev sahipliği yapacağını vurguluyor.