Kullanıcalar iPad ve Mac modellerinden pek memnun değiller

ipad

Sektörün geneline oranla, oldukça yüksek bir fiyat politikasına sahip olan Apple, söz konusu memnuniyet olduğunda rakiplerinden pek de üstün sayılmaz. Zira iPad ve Mac kullanıcıları pek de memnun değiller.

Teknoloji sektörünün geneline baktığımızda bazı firmaların fiyat konusunda oldukça üst perdeden hareket ettiklerini görebiliriz. Nitekim Apple da bu şirketlerin başında geliyor. Cupertino merkezli şirket, gerek PC, gerek tablet, gerekse de akıllı telefon sektörlerinde en pahalı fiyatlara sahip. Peki kullanıcılar Apple logolu bir ürün için ödedikleri bedelin karşılığını ne derece alabiliyorlar?

iPad ve Mac kullanıcıları memnun edemiyor

Genel olarak iPhone ve Apple Watch kullanıcılarının bu cihazlardan fazlasıyla memnun olduklarını biliyoruz. Zira Apple da hemen hemen her etkinliğinde iPhone ve Apple Watch kullanıcılarının memnuniyet oranlarına dair bazı bilgileri paylaşıyorlar. Bu oranın şu aralar yüzde 95’in üzerinde olduğunu biliyoruz. Peki aynı durum iPad ve Mac için de geçerli mi?

Ortaya çıkan son araştırmaya göre kullanıcıların iPad ve Mac’ten memnuniyet oranı yüzde 83. iPhone ve Apple Watch memnuniyet oranlarıyla karşılaştırıldığında PC tarafında Apple’ın müşterilerini pek de memnun edemediği ortaya çıkıyor.

Öte yandan Apple’ın yüzde 83’lük memnuniyet oranıyla PC sektöründe de zirvede olduğunu belirtmemiz gerekiyor. İkinci sırada yüzde 82 ile Samsung ve Amazon bulunuyor. Dolayısıyla Apple marka bir cihaz için servet ödemek yerine Samsung ve Amazon da tercih edilebilir.

iPhone Xs Max, Xs’i 4’e katladı