Kripto para piyasalarında bu hafta neler oldu

Rusya kripto paralar hakkında açıklama yaptı

Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,59 trilyon dolar; Bitcoin’in piyasa değeri 837 milyar dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 277 milyar dolar seviyesinde.

Solana’nın popüler kripto telefon serisinin yeni versiyonu “Solana Mobile Chapter 2”, ürünün sevkiyatına neredeyse bir yıl kala büyük ilgi görüyor. Solana Mobile, üç haftadan kısa bir sürede 60.000’den fazla ön sipariş aldığını duyurdu. Yeni versiyon, kullanıcıların kripto destekli yazılımı bulunan fiziksel bir telefona daha uygun bir giriş yapmasını sağlıyor. Solana Chapter 2’yi 450 dolar karşılığında satmayı ve telefonları 2025 yılında gönderime başlamayı planlanıyor.

 Mahkeme, SEC’in Ripple davası kapsamında şirketin finansal bilgilerini istemesine onay verdi

ABD’deki bir mahkeme, Ripple’ı SEC’in talebi üzerine şirketin finansal bilgileri ve XRP’nin kurumsal satışlarına dair ek bilgileri sunmaya zorlamak için karar aldı. SEC, üç yıl önce kayıtlı olmayan XRP satışları nedeniyle Ripple’a dava açmıştı. Geçen yıl mahkeme, XRP’nin kurumsal yatırımcılara satışının yasa dışı olduğuna ancak perakende satışların yasa dışı olmadığına hükmetti. Mahkeme, SEC’nin Ripple’ı daha fazla bilgi sunmaya zorlama talebini kabul etti ve şirketten 2022-2023 mali tablolarını ve XRP’nin kurumsal satışlarını düzenleyen sözleşmeleri sağlamasını istedi. Ripple, finansal durumunun konuyla ilgili olmadığını savunsa da mahkeme, bu bilgilerin çözüm aşamasında önemli olabileceğine karar verdi. Mahkeme ayrıca, XRP’nin kurumsal satışlarına dair bilgilerin bir yasaklamanın gerekliliğini belirlemede önemli olduğuna karar verdi.

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

ABD Hazine Bakanı Yellen, kripto para endüstrisinin finansal riskleri için uyarıyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para endüstrisinin finansal sistem için potansiyel riskler oluşturduğunu belirterek, özellikle sabitcoin’lerin, kripto platformlarındaki çöküşlerin ve fiyat dalgalanmalarının tehlikelerine dikkat çekiyor. Salı günü ifade verecek olan Yellen, Financial Stability Oversight Council (FSOC) lideri olarak kripto risklerine odaklandıklarını ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için Kongre ile çalışacaklarını söylüyor. Yellen, sabitcoin’lerin ve güvenlik değeri olmayan kripto varlıkların spot piyasasının düzenlenmesini sağlamak üzere yasaların geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Kısa açıklamalarında yeni bir girişimde bulunmasa da dijital varlıkları ABD hükümetinin finansal endişeleri arasında önemli bir konu olarak sürdürdüğünü belirtiyor.

Ethereum, maksimum blok boyutunu azaltma için Vitalik Buterin 5 tasarım önerisi sunuyor

Vitalik Buterin, Ethereum Foundation ve ekibi, Ethereum’un “rollup odaklı yol haritası”ını optimize etmek için blockchain’i iyileştirmenin yollarını araştırıyor. Geçen 12 ay içinde etkin blok boyutundaki artışı ele alarak, maksimum blok boyutunu ve varyansını azaltmayı hedefliyorlar. Blok gaz sınırlarını yükseltme ve calldata maliyetini artırma gibi beş çözümü düşünüyorlar. Amaç, gelecekte daha fazla veri bloğu için yer yaratmak. Önerilen çözümler, calldata maliyetlerini ayarlama, blok başına calldata sınırı belirleme, ayrı bir calldata ücret pazarı oluşturma ve “EVM sadakat bonusu” sunma gibi adımları içeriyor.

Kripto para birimi ile sinemada bilet alma dönemi başlıyor bitcoin

İspanya, kripto para varlıkları üzerinden vergi borçları için el koyma yetkisi istiyor

İspanya Hazine Bakanlığı, kripto varlıkların vergi borçları için el konulmasına izin verecek bir vergi reformu önerisinde bulunuyor. Bu öneri, kripto para birimi kuruluşlarını vergi toplama acenteleri olarak ilan ederek devlete, dijital varlıklara el koyma yetkisi veriyor. Yerel kaynaklar, reformun hızla uygulanması için hükümetin gereken koşulları yaratmaya çalıştığını belirtiyor. Ayrıca, mükelleflerin bu yıl ilk kez ülke dışında bulunan kripto varlıklarını beyan etmeleri gerekecek. 2021’den bu yana elde edilen kripto vergi beyanlarından alınan veriler, vergi borçlarından para toplamak için kullanılacak. Ancak, bu kripto varlık yasalarının hızlı bir şekilde uygulanması, İspanyol düzenleyicileri için AB genelinde tanıtılan kavramlarla uyumsuzluk ve uyum sağlama zorluğu oluşturabilir.

 Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Poco M6 Pro inceleme: Büyük ekran, hızlı şarj ve dahası!