Koronavirüs akıllı gözlük teknolojisiyle görülebilecek! İşte detaylar

Koronavirüs akıllı gözlük

Tüm dünyada büyük bir kargaşa yaratan Koronavirüs akıllı gözlük teknolojisiyle fark edilebilecek. Nasıl mı? İşte tüm detaylarıyla yeni akıllı gözlük teknolojisi.

3 milyondan fazla kişinin hastalanmasına neden olan Koronavirüs akıllı gözlük teknolojisiyle görülseydi nasıl olurdu? Bu hastalığın en büyük dezavantajlarından birisi de görülmemesi. Çevrenizdeki insanların belki de hepsi bu virüsü taşıyor ancak siz farkında bile değilsiniz. Böyle problemleri aşmak için teknoloji şirketleri adeta seferber oldu. Çinli bir şirket buna çözüm buldu.

COVID-19 risk olmaktan çıkabilir

Sağlık ekipleri her ne kadar elinden geleni yapsalar bile, yine de bir türlü yayılması önlenemiyor. Özellikle de yüksek risk gruplarına yayılması hastalığın daha ölümcül olmasının en büyük nedenleri arasında yer alıyor.

Koronavirüs akıllı gözlük

Çini bir şirket hastalığın yayılmasının önlemesi ve ölüm oranlarının azalması için Rokid isminde bir akıllı gözlük tasarladı. Bu akıllı gözlük sayesinde her nerede olursanız olun çevrenizdeki virüs taşıyıcılarını görebilirsiniz. Bildiğiniz üzere virüsün en büyük belirtisi genellikle yüksek ateş oluyor. Ateşi yüksek olan insanlar termal kamerada daha kırmızımsı görünüyor.

MediaTek Dimensity 1000 Plus tanıtıldı! MediaTek aştı kendini!

şimdi şirket termal kameralarda Ateşi yüksek insanların nasıl göründüğünü bildiği için bunu akıllı gözlük teknolojisine entegre etmek istedi. Onların geliştirdiği gözlük sayesinde çevrenizde ateşi yüksek olan insanları rahatlıkla görebilirsiniz. Elbette her ateşi yüksek olan kişi virüsü taşıyıcısı değildir. Ancak şirket bu ihtimal üzerinden hareket ederek akıllı gözlük tasarladı. Bakalım bu tür akıllı gözlükler virüsün yayılma hızını etkileyecek mi?