Köpekler için giyilebilir teknoloji: Buddy

akilli tasma

Son yılların en popüler alanı giyilebilir teknolojilere oldukça inovatif bir ürün ekleniyor. Evcil hayvan sahipleri için düşünülen Buddy isimli akıllı tasma, köpekler için giyilebilir bir teknoloji ürünü. Ürün şimdilik sadece köpekler için ve Kickstarter’da bağış yapılmasını bekliyor. Köpekler için akıllı tasma Buddy’nin detayları ve videosu haberimizde.

giyilebilir-tasma-buddy

Giyilebilir teknoloji çılgınlığına bir yenisi daha eklendi. Kickstarter üzerinden bağış bekleyen yenilikçi ürünlere alışığız ancak böylesi her zaman görebileceğimiz bir şey değil. Ürün henüz bağış aşamasında olduğu için şimdilik sadece köpek sahiplerini ilgilendirdiğini baştan belirletelim. Ancak tabii ki proje, hedefine ulaşırsa diğer evcil hayvanlar için de ürünler gelecektir. Projenin hedefi 385.000 Dolar ve şimdiden 120.000 Dolar toplamış görünüyor. Henüz projenin bitmesine 14 gün var. Yani başarıya ulaşacağa benziyor.

Buddy’nin özelliklerine gelecek olursak, görüldüğü üzere standart bir tasmadan pek farklı değil. Ancak içerisinde Bluetooth, Wi-fi, LED aydınlatma, GPS modülü, aktivite sensörleri ve ısı sensörü bulunuyor. Buddy, Android ve iOS platformlarında uygulaması sayesinde köpeğinizin günlük faaliyetleri, aldığı kalori miktarı, yaktığı kalori miktarı, vücut ısısı gibi bilgileri sizlere her an ulaştırabiliyor. Ayrıca Apple Watch uyumluluğu da var.

akilli-tasma

Buddy’nin üzerinde yer alan OLED ekrandan da yine benzer şekilde verileri kontrol edebiliyorsunuz. Köpeğinizin kaybolmasından korkuyorsanız, mobil cihazınızın üzerinden belirlediğiniz alanın dışına çıkınca, size uyarı verilmesini sağlayabiliyorsunuz. Üzerindeki aydınlık sensörü sayesinde hava karardığında, LED ışıklar sizin belirlediğiniz şekilde yanabiliyor. Bu ışıkların rengini özelleştirebiliyorsunuz. Tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Buddy’nin 3 farklı ebadı bulunuyor. 180 Dolardan başlayan fiyatlarla farklı paketler halinde satılıyor. GPS modülünün dahil olduğu en gelişmiş Buddy paketi 300 Dolara satılıyor. Ancak Kickstarter bağışçılarına özel olarak 300 Dolarlık Buddy çok daha uygun fiyatlara temin edilecek. Buddy’nin pil ömrü hakkında bir bilgi verilmemiş ancak kablosuz şarj olduğunu belirtelim. Bu ürün hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyoruz. Yorumlar kısmından düşünceleriniz iletmeyi unutmayın.

Kağıt inceliğinde solar şarj aleti: YOLK