Konami, PES 2018 için 2 dev kulüple anlaştı!

pes 2018

Konami, PES 2018 için mesai harcamaya devam ediyor. Japon oyun devi Avrupa’nın önde gelen kulüpleri ile önemli anlaşmalara imza atıyor.

PES serisini oynayanlar ya da yakından takip edenler iyi bilir. Oyunda senelerdir süregelen bir lisans sıkıntısı mevcut. Bu durumun temel nedeni ise Konami’nin toplu lisans sözleşmeleri yerine, az para ödemek için direkt olarak kulüplerle sözleşme imzalaması.

Örneğin Türkiye liginin lisansını toplu bir şekilde almak dururken, Japon oyun geliştirici ucuz olsun diye sadece Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerin lisanslarıyla yetiniyor. Geri kalan takımlar ise tamamen sallama isimler ve sallama oyunculardan kuruluyor.

Bu durum sadece Türkiye ligi için geçerli değil. Oyunda belli başlı liglerin dışında kalan tüm liglerde durum bu. Belki de PES’in FIFA’dan geri kalmasının temel sebeplerinden birisi de budur.

Öyle görünüyor ki bu olumsuz tablo PES 2018 ile de devam edecek. Zira geçtiğimiz gün Konami’den yapılan açıklamada Fulham ve Valencia kulüpleri ile lisans anlaşması imzalandığı ve bu iki kulübün futbolcularından stadyumuna kadar tüm verilerin oyuna aktarılacağı belirtildi.

Ayrıca Konami cephesinden gelen açıklamada, PES 2018 bünyesindeki tüm lisanslı kulüp ve futbolcuların Gamescom 2017’de oyun severler ile paylaşılacağı belirtildi.

Sonuç olarak bu sene de PES’te bir lisans sıkıntısı ile karşılaşmamız muhtemel görünüyor. En azından Türkiye ligini oyuna dahil etselerdi bizler için bir nebze yeterli olabilirdi.