Kitapyurdu hack’lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Kitapyurdu, Türkiye’nin önemli online perakendecilerinden bir tanesi. 21 yıldır internet üzerinden satış gerçekleştiren kurum, bünyesinde pek çok farklı türden sayısız kitap barındırıyor ve geniş bir müşteri kitlesine sahip. Son gelen haberler ise, kitap severleri endişelendirecek cinsten.

Ekşi Sözlük’te açılan “22 şubat 2021 kitapyurdu hesaplarının hacklenmesi” başlığında, Kitapyurdu sitesinin hack’lendiği ve dolayısıyla çok fazla kullanıcının hesaplarının da ele geçirilerek kişisel bilgilerinin internette yayınlanmaya başladığı belirtti. Hacker, “Zenginden alıp fakire veriyorum” düşüncesini savunurken, binlerce kullanıcının zor durumda kaldığını anlamak da zor değil.

Siteye üye olanlardan biri, bu hack’lenme sonrasında hesabında biriken puanların kullanıldığını söylüyor. Biriken puanlar, para yerine kullanılarak alışveriş yapılmasına imkân sunuyor. Bildiğiniz gibi bu yöntem, pek çok farklı yerde aynı işliyor.

Ek olarak, Eksisözlük’te paylaşılan ve hacker’a ait olduğu belirtilen bir konuşma görüntüsü de şöyle:

Kitapyurdu hack'lendi mi? Kullanıcı bilgileri tehlikede olabilir

Hatırlarsanız bundan birkaç gün önce, Twitter Türkiye gündemindeki başlıklardan bir tanesi de yüksek kitap fiyatlarıyla ilgiliydi. Binlerce kitap sever, zaten ülkede kitap okuyan kesimin az olduğunu, maddi sıkıntılar yaşandığını ve bu sebeple de kitapların fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini savunuyordu.

Konu hakkında Kitapyurdu’ndan henüz bir açıklama gelmezken, bakalım ilerleyen günlerde yeni gelişmeler olacak mı?

Eğer bu sitede üyeliğiniz var ise, kişisel bilgilerinizi kontrol ederek şifre ve güvenlik seçimlerinizi gözden geçirmenizi öneririz.

Logitech MK295 sessiz kablosuz klavye ve mouse kombinasyonu