Kiss Grubu Son Performansını Dijital Avatarlar İle Yaptı

Kiss Grubu Son Performansını Dijital Avatarlar İle Yaptı

Kiss grubu artık sahnelere veda ettiği için son performansında özel bir şey sundu. İşte tüm detaylar.

Kiss metal müzik dünyasında çok sevilen bir isimdi ancak artık sahnelere veda etmeye karar verdiler. Grubun dün gece New York’taki Madison Square Garden’daki son canlı performansı sosyal medyada da olay oldu.Üyeler son performanslarını sergilediklerinde onların yerine sahneye çıkacak dört dijital avatar sunuldu. Grup, “The End of the Road” turnesinin son gösterisini yeni sanal grubunu tanıtarak tamamladı ve ardından “God Gave Rock And Roll To You” şarkısını seslendirdi.

Kiss Grubu Son Performansını Dijital Avatarlar İle Yaptı

George Lucas’ın Industrial Light ile ortaklık yapan Pophouse Entertainment, avatarların yalnızca mevcut grup üyelerinin (Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer ve Eric Singer) doğrudan kopyaları olmadığını, “Kiss’in gelecekte avatarları aracılığıyla dijital sanatçılar olarak varlığını sürdüreceği çok sayıda ve çeşitli yollardan biri” olduğu belirtiliyor. Industrial Light & Magic ayrıca Londra’da devam eden ABBA Voyage gösterisi için ABBA’nın (veya ABBAtars’ın) dijital avatarlarını yarattı.

Henüz sanal grup için özel bir plan açıklanmadı ancak yakın gelecekte benzer grup deneyimlerinin ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır. Paul Stanley ile birlikte grubu kuran Gene Simmons, bu hareketin grubu “sonsuza kadar genç ve ikonik” tutacağını söylerken Stanley bunu “Kiss’in ölümsüzleştiğini görmenin” ve grubu “sadece sahnede olmanın ötesinde tamamen farklı bir seviyeye taşımanın” bir yolu olarak nitelendirdi.

House of the Dragon 2. sezon fragmanı yayınlandı