Kış lastikleri vs dört mevsim lastik. Hangisi seçilmeli?

dört mevsim lastik

Kış mevsiminde güvenli ve yasal sürüş nasıl sağlanır. Kış lastiği kullanım kuralları ve kış lastikleri ile dört mevsim lastik ürünleri arasında seçim nasıl yapılır?

 Pek çok seçenek bulunmakla birlikte doğru çözüm otomobilin ne kadar yol yaptığı ve kışın nasıl kullanıldığı kadar sürücünün yaşadığı yer ve elbette otomobilin türü gibi kriterlere göre belirlenmelidir. Bu kriterlerin tümünün dikkate alınması gerekir. Örneğin, dört mevsim lastik ürünleri yıl boyu işleyebilen hassas bir denge sunarken en sert hava koşullarında özel kış lastikleri tercih edilir.

Trafik cezası almamak ve kış koşullarında bile güvenliği garanti etmek için en önemlisi lastiğin yanağında kış koşullarına uygunluğu gösteren M+S veya 3PMSF işaretinin bulunmasıdır.

dört mevsim lastik

 DİNAMİK SÜRÜCÜLER İÇİN KIŞ LASTİKLERİ

Kış mevsiminde uzun yol yapan ve her türlü soğuk havada olası en iyi performansı arayan sürücülerin tercihi kış lastikleri olmalıdır. Kış lastikleri çok soğuk havalarda dahi güçlü performans sergileyen daha yumuşak hamurları sayesinde kavramanın zayıf olduğu yüzeylerde bile mükemmel yol tutuşu, optimum çekiş ve güvenli frenlemeyi garanti ediyor. Kış lastiği hamurlarının kimyasal özellikleri frenlemenin yaz lastiklerine kıyasla %50’nin üzerinde iyileştiği karla kaplı yollarda daha kısa mesafede fren yapılmasına imkan veriyor.

Kış lastiklerinin özel sırt desenleri de performansa katkıda bulunuyor. Özellikle kar toplamak ve içlerinde tutmak için geliştirilen kılcal kanallar sayesinde ‘kar üzerinde karla sürtünme’ etkisiyle kavrama iyileştirilirken zincir kullanmadan maksimum hareket kabiliyeti sağlanıyor. Ayrıca geniş oluklar da suyun hızlı ve etkin bir şekilde atılmasını sağlayarak suda kızaklama tehlikesini önleyip maksimum güvenlik sunuyor.

dört mevsim lastik

Örnek olarak Pirelli’nin sunduğu komple kış lastikleri yelpazesinde en güçlü otomobiller için P Zero Winter yer alırken yeni Cinturato Winter 2 ile kentli araç ve crossover sürücüleri hedefleniyor. Ürün yelpazesinde ayrıca premium otomobiller için orijinal ekipman Winter Sottozero 3 ile en yeni nesil SUV’lar ve CUV’lar için Scorpion Winter bulunuyor. Carrier Winter ise ticari araçlar ve hafif kamyonlar için sunuluyor.

ŞEHİRDE GÜNLÜK KULLANIM İÇİN DÖRT MEVSİM LASTİKLER

Dört mevsim lastikler, dağlık bölgelerden uzakta ılıman iklimli kentlerde yaşayan ve özellikle sportif performans aramayan birçok sürücünün tercihi haline gelmiş bulunuyor. Dört mevsim lastikler benzersiz tasarımları ve yapıları sayesinde hem sıcak hem de soğuk havada, ayrıca ıslak ve kuru asfalt zeminde kullanım ve çok yönlü performans arasında denge sağlıyor. Bu lastikler yaz veya kış lastiklerinin kendi mevsimlerindeki üstün performansını sunmasalar da çok çeşitli durumlarda mükemmel bir uzlaşmayı temsil eder.

dört mevsim lastik

Örneğin Pirelli, tüm otomobil kategorilerine yönelik kapsamlı bir Dört Mevsim lastik yelpazesi sunuyor. Yeni Cinturato All Season SF2 özellikle şehirde yıl boyu kullanabileceği bir çözüm arayan 15 inç ile 20 inç arası lastikli araç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Crossover ve SUV’lar için Scorpion Verde All Season SF sunulurken hafif ticari araçlara yönelik Carrier All Season Pirelli’nin Dört Mevsim ailesini tamamlıyor.

Xiaomi 11T akıllı telefon incelemesi: 120Hz ekran ve 67w hızlı şarj var!